Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu: În loc de stat de drept, e o circotecă într-un vid de autoritate politică

Wednesday, 07 October 2015, 10:28 Sursă: REALITATEA.NET

"Cat timp lupta anticoruptie este un spectacol care vuieste mai tare decat preocuparea pentru absorbtia banilor europeni, cat timp vedetele vietii politice sunt procurorii, nu e un stat de drept, e o circoteca intr-un vid de putere politica si de autoritate politica", a afirmat Basescu, intr-o interventie telefonica la un post TV, relateaza ziare.com.

Basescu a continuat aratand ca "doamna Kovesi poate sa dea interviuri in fiecare zi, dar daca ea, un exponent al institutiilor de forta, nu a celor democratice, e exponentul Romaniei in exterior, putem uita de Schengen si de altele".

In aceeasi interventie, Basescu a mai afirmat ca aderarea Romaniei la Schengen a fost pierduta in iunie 2012.

"Schengen s-a pierdut in 2012 si nu o spun ca un politruc, cum zice Ponta. Ponta e un politruc care o sa minta cat e in politica. Romania a ratat aderarea la Consiliul din iunie 2012. Exista o anexa la concluziile Consilului care fac trimitere la acest fapt. A venit USL-ul atunci, au facut suspendarea neconstitutionala din vara si de atunci nu reuseste nimeni sa mai bage Romania pe ordinea de zi fara risc de voturi "contra" si de atunci o asemenea ocazie nu mai vine. E un tren care trece, si mai trece, dar nu cand vrei tu", a declarat Traian Basescu.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL