Coronavirus - România: 108690 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ascendentul zodiacal, pe înţelesul tuturor

Tuesday, 26 March 2019, 13:19 Sursă: REALITATEA.NET

Ascendentul este unul dintre cele patru puncte cardinale ale horoscopului, mai exact acela care se ridică la ora şi locul naşterii. În timp ce semnele zodiacale indică poziţia Soarelui pe durata întregului an, ascendentul arată poziţia lui într-o zi. Acesta variază în funcţie de coordonatele geografice ale locului de naştere şi reprezintă modul în care se manifestă energia solară, modul în care omul se vede pe el însuşi. Ascendentul (ASC) este punctul din emisfera estică în care planetele şi semnele zodiacale apar pe cer şi Descendentul (DSC) este exact opusul, locul din emisfera vestică unde acestea se opresc şi încep să coboare. Axa pe care cele două puncte o formează împart harta astrală în două emisfere, nordică şi sudică.

Ascendentul reprezintă punctul de unde începe interpretarea hărţii astrale şi defineşte modul în care cineva percepe lumea înconjurătoare. Arată felul în care interacţionează omul cu cei din jur şi descrie atât felul în care sunt văzute celelalte persoane, dar şi cum este perceput respectivul în societate. Influențează foarte mult prima impresie pe care o face cineva la un interviu sau prima oară când cunoaşte pe cineva. Astfel încât, unii oameni pot părea pe nedrept nesuferiţi sau din contră, pot face o primă impresie foarte bună deşi de fapt sunt foarte josnici. Semnul zodiacal prezent la momentul naşterii în Ascendent şi chiar orice altă planetă, descrie caracteristicile fundamentale pe care alţii le vor percepe despre persoana respectivă şi poate influenţa chiar aspectul fizic şi comportamentul cuiva.

În timp ce Ascendentul descrie sinele, Descendentul îl personalizează pe celălalt, adică pe cei cu care intră cineva în contact de-a lungul vieţii, partenerii de viaţă şi de afaceri şi ceea ce se potriveşte pentru o relaţie de lungă durată. Tocmai de aceea, în trecut, mulţi astrolgi considerau Ascendentul cel mai important lucru din harta astrală. Din păcate, a defini cu exactitate Ascendentul presupune un pic mai mult decât a şti doar data naşterii. Pentru asta este nevoie şi de ora exactă a naşterii, dar dacă acest detaliu nu este cunoscut, se poate lua în considerare miezul nopţii, însă rezultatele vor fi contradictorii şi nu toate aspectele se vor potrivi personalităţii analizate. În plus, pentru şi mai multă acurateţe ar fi bine de aflat dacă în momentul acela se petreceau cumva şi alte fenomene astrologice notabile, cum ar fi echinocţii sau eclipse lunare ori solare şi chiar dacă vorbim despre ora de vara sau de iarnă.

Aşadar, Ascendentul descrie temperamentul, personalitatea, imaginea, măştile fiecăruia şi oferă acel sentiment pozitiv sau negativ când intră în contact cu altcineva. Acesta nu este însăşi persoana respectivă, dar e o parte foarte importantă din ea. Transmite un mesaj puternic celorlalţi, fără a fi nevoie de un schimb de replici explicit, şi de multe ori descrie mai bine ce se întâmplă cu o persoană decât chiar semnul zodiacal în care aceasta s-a născut de fapt.

Sursa: feminis.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL