Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ANUNȚUL ministrului Economiei: Prețul energiei electrice va scădea de la 1 iulie

Thursday, 14 May 2020, 18:42 Sursă: realitatea.net

 

„Am adoptat o ordonanță prin care creăm posibilitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie Electrică de a putea reglementa începând cu a doua perioadă a anului, 1 iulie 2020 – 31 decembrie 2020, astfel incat preţul să scadă.

Eu sunt foarte optimist că vom avea o scădere de preţ de cel puţin 1-2 % pe tarifele reglementate”, a spus ministrul Economiei, Virgil Popescu.

„A doua modificare, pe care liberalii o au in programul de guvernare, de a stimula investițiile noi în producția de energie electrică . Una din bariere in inceperea investitiilor era acea obligativitate de a vinde prin piata centralizata OPCOM, practic niciun investitor serios nu putea sa vina sa investeasca miliarde de euro si sa nu si poata finanta investitia bancar cu contracte de vanzare anticipat.   

Practic, am adoptat azi noi articole la legea energiei electrice si a gazelor naturale care permit derogare pentru investitiile noi puse in functiune dupa 1 iulie 2020 - aceasta posibilitate de a nu fi obligata de a tranzactiona energia electrica pe bursa OPCOM”, a mai anunțat ministrul Economiei la sfârșitul ședinței de joi a Guvernului.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL