Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunțul lui Orban, după ce Bucureștiul a rămas fără paturi la ATI: ”Vor fi 30 de paturi de Terapie Intensivă la un spital privat”

Thursday, 19 November 2020, 15:58 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

“Obligaţia noastră este ca pentru toţi pacienţii care au nevoie de tratament în secţiile de Terapie Intensivă să le identificăm locuri pentru a putea fi trataţi. De multe ori se poate întâmpla, de exemplu, în Alba să nu găsim locuri în spitale şi să căutăm la Mureş sau la Braşov. De asemenea, şi între regiuni au existat astfel de situaţii, de la Bucureşti, de exemplu, am transferat la Timişoara. Practic noi asigurăm tratarea pacienţilor care au nevoie de internare în secţiile de terapie intensivă pentru că numărul cazurilor nu este distribuit în conformitate cu numărul paturilor libere de la Terapie Intensivă şi atunci unde sunt paturi libere acolo transferăm pacienţii”, a declarat Ludovic Orban, joi, în judeţul Constanţa.

 “Le mulţumim, le-am mulţumit de fiecare dată cadrelor medicale, managerilor de spitale care primesc pacienţi din alte zone ale ţării, dar eu cred că este ceva firesc. Sigur că avem în plan creşterea capacităţii de tratare şi în Bucureşti, urmează să punem în funcţiune de săptămâna viitoare, cred că vor fi 30 de paturi de Terapie Intensivă la un spital privat care s-a arătat dispus să intre în dispozitivul de luptă anti-Covid, a mai fost şi în perioada stării de urgenţă. De asemenea, avem încă cinci paturi suplimentare la Malaxa, vor fi încă 12 paturi suplimentare la două spitale care sunt incluse în ordinul ministrului Sănătăţii. Sigur căutăm în continuare posibilităţi de a creşte capacitatea de tratare”, a mai spus premierul Orban.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL