Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anul şcolar 2017-2018. Prima zi de şcoală, zi liberă pentru părinţi?

Friday, 08 September 2017, 20:18 Sursă: REALITATEA.NET

Anul şcolar 2017-2018. Deputaţii precizau că proiectul legislativ a fost respins deoarece ar provoca haos pentru că şi cadrele didactice sunt părinţi şi nu ar mai participa la festivităţile de deschidere a anului şcolar.

Anul şcolar 2017-2018. Aşadar, prima zi a anului şcolar 2017 - 2018, ziua de 11 septembrie, rămâne zi lucrătoare pentru părinţi.

Ce prevedea legea? 

Anul şcolar 2017-2018. Proiectul, iniţiat de senatorul Constantin Popa prevede că ziua de începere a fiecărui an şcolar să poată fi acordată ca zi liberă părinţilor ai căror copii sunt elevi în învăţământul preuniversitar, zi care să fie recuperată în următoarele 30 de zile calendaristice.

Iniţiatorul arată, în expunerea de motive, că în fiecare an şcolar, mii de elevi "îşi pun pentru prima dată ghiozdanul în spate şi păşesc cu emoţie în clasele unde vor descifra tainele învăţăturii" şi că există foarte multe cazuri în care unii părinţi sunt nevoiţi să se învoiască, să îşi ia concediu fără plată sau, "mai rău, alţii sunt sancţionaţi de angajatori pentru că întârzie la muncă".

"Festivităţile de deschidere a noului an şcolar sunt pregătite cu mare grijă de cei care le vor îndruma paşii elevilor. Oriunde în ţară, părinţii merg împreună cu cei mici la grădiniţă ori la şcoală.

Din păcate, începutul fiecărui an şcolar coincide cu o zi lucrătoare. Acest fapt face destul de dificilă posibilitatea părinţilor de a-şi însoţi copiii la şcoală", mai arată iniţiatorul.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL