Coronavirus - România: 2109 de cazuri confirmate

Anchetatorii se întorc sâmbătă în casa groazei: Urmează săparea gropilor acoperite cu ciment

Friday, 02 August 2019, 17:40 Sursă: REALITATEA.NET

Noi probe au fost prelevate de criminaliști veniți special de la București pentru a face perchezițiile în locuința lui Gheorghe Dincă, în prima zi de cercetări la casa groazei după preluarea anchetei de structura centrală a DIICO Și acesta a fost prezent la cercetările care durează deja de 9 ore. În tot acest timp, oamenii au continuat să aprindă lumânări în fața casei, inclusiv familia Luizei, chiar dacă încă speră să fie în viață.

Surse apropiate anchetei au afirmat, pentru Realitatea TV, că anchetatorii se vor întoarce în casa lui Gheorghe Dincă sâmbătă la ora 09:00.

Anchetatorii intenţionează să continue şi zilele următoare cercetările la locuinţa lui Gheorghe Dincă, fiind vizată săparea gropilor acoperite cu ciment, precum şi efectuarea de căutări în pereţii locuinţei şi anexelor acesteia.

Cartela telefonică și telefonul Alexandrei Măceșanu au fost găsite în parcul din Caracal.

Telefonul Alexandrei a fost gasit in parcul din orasul Caracal, acolo unde a fost gasita si cartela telefonica. Telefonul si cartela au fost separate si aruncate in locuri diferite in parc. Sursele citate spun ca Dinca le-a aratat anchetatorilor unde a aruncat telefonul si cartela.

Pe de altă parte, singurele probe care arată că Alexandra Măceșanu a fost în casa groazei sunt telefonul de pe care a sunat la 112 şi care a fost găsit în una dintre încăperi şi un cercel al acesteia care a fost descoperit de anchetatori în maşina lui Gheorghe Dincă.

Rezultatele testelor ADN ar putea aduce un element foarte puternic în cazul împotriva suspectului de crimă.

"Din câte știu, azi au fost ridicate cele mai multe probe. Procurorii sunt pregătiți. Cercetarea s-a încheiat pentru ziua de azi. S-au găsit probe biologice sânge și oase toate acestea vor fi duse la medicii legiști și analizate",  a declarat Mihaela Porime.

"În urma percheziţiilor domiciliare şi a activităţilor desfăşurate, au fost identificate fragmente osoase ce urmează a fi analizate din punct de vedere genetic şi antropologic. De asemenea, în domiciliul inculpatului au fost găsite probe biologice care de asemenea vor fi supuse testelor de laborator. De asemenea, astăzi am efectuat o conducere în teren cu inculpatul care a indicat locul unde a fost aruncat telefonul Alexandrei, telefon care a fost de altfel şi găsit", a declarat, vineri seară, la Caracal, purtătorul de cuvânt al DIICOT.

Ea a mai spus că percheziţia domiciliară urmează să continue zilele viitoare.

Anunțul făcut de DIICOT

Institutul Naţional de Medicină Legală a transmis în cursul zilei de vineri către DIICOT - Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală antropologică privind examinarea materialului osos şi dentar identificat în urma percheziţiei domiciliare efectuate la data de 27 iulie la locuinţa inculpatului Dincă Gheorghe, informează DIICOT.

”Având în vedere faptul că, până la acest moment, raportul asupra materialului genetic nu a fost transmis, iar rezultatele necesită a fi coroborate, opinia publică va fi informată ulterior asupra concluziilor acestora”, precizează un comunicat transmis de DIICOT.

 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL