Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ALEGERI PREZIDENŢIALE TURUL 2 DIASPORA. COADĂ URIAŞĂ la Munchen. MAE: Votul decurge bine

Sunday, 16 November 2014, 15:07 Sursă: REALITATEA.NET

ALEGERI PREZIDENŢIALE TURUL 2 DIASPORA. "La Consulatul General al României de la Munchen, unul dintre locurile unde s-a deplasat și un reprezentant al MAE în vederea punerii în aplicare a măsurilor de natură logistică și organizatorică ce intră în competența MAE cu scopul fluidizării procesului de votare, în acest moment votul  decurge în condiții bune, în flux constant", anunţă un comunicat al MAE.

"Printre măsurile puse în practică de Consulatul General al României la Munchen se numără: suplimentarea numărului de ștampile și cabine până la limita maximă, stabilirea unui flux unic cu intrare și ieșire separate pentru secția de votare. A fost stabilit, totodată, un parteneriat cu Poliția bavareză pentru asigurarea normelor de securitate necesare. De asemenea, un rol cheie în comunicarea cu cetățenii l-a avut și constituirea unei echipe de 30 de voluntari, care s-au implicat, inclusiv în distribuirea declarațiilor pe proprie răspundere. Pe baza implementării acestor măsuri, la ora 13.00, ora locală, a votat un număr de cetățeni de 4 ori  mai mare față de la primul tur, la aceeași oră, respectiv peste 1350 de persoane", a adăugat comunicatul.

ALEGERI PREZIDENŢIALE TURUL 2 DIASPORA: Mii de oameni la coadă şi proteste la Munchen

Peste 4.000 de români stau la coadă la Consulatul de la Munchen şi protestează faţă de măsurile organizatorice luate de autorităţile române, reclamând şi faptul că doi reprezentanţi ai partidelor politice de la biroul secţiei de votare nu s-au prezentat.

"Peste 4.000 de oameni protestează la Consulatul României de la Munchen, întrucât sunt teribil de supăraţi şi nemulţumiţi de modul de organizare din partea Ministerului de Externe şi Guvernului şi cer demisia lui Ponta", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Rusu, membru al diasporei române din Germania.

ALEGERI PREZIDENŢIALE TURUL 2 DIASPORA: El a spus că mulţi dintre cei care aşteaptă la coadă au venit de la distanţe de peste 300 de kilometri pentru a vota întrucât secţia de votare de la Munchen este singura din întreaga Bavarie.

"Demisia, demisia Ponta!", "Noi de aici nu plecăm până nu votăm!", strigă oamenii la coadă.

Până la ora locală 13.00 (14.00, ora României), din cei 4.000 de oameni care stau la coadă reuşiseră să voteze 1.355.

Mihai Rusu consideră că situaţia de la Munchen şi de la alte secţii din diaspora reprezintă "o gravă încălcare a dreptului de vot”

ALEGERI PREZIDENŢIALE TURUL 2 DIASPORA: Surse oficiale au precizat pentru MEDIAFAX că doi reprezentanţi ai partidelor politice de la biroul secţiei de votare de la Consulatul de la Munchen nu s-au prezentat. La această secţie au fost amplasate şapte cabine de vot şi au fost trimise şapte ştampile.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL