Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ai mereu mâinile reci? Iată de ce afecţiuni este posibil să suferi

Thursday, 12 January 2017, 14:19 Sursă: REALITATEA.NET

Iată ce alte afecţiuni mai pot trăda mâinile care sunt veşnic reci:

Sindrom Raynauld

Raynauld este tulburarea circulaţiei sanguine de la nivelul extremităţilor. Această afecţiune este agravată de temperaturile scăzute, frigul determinând reducerea circulaţiei sanguine şi învineţirea mâinilor. Şi stresul ori emoţiile puternice determina schimbarea culorii mâinilor persoanelor care suferă de sindromul Raynauld.

Vasele de sânge care iriga extremităţile sunt exagerat de sensibile la pacienţii diagnosticaţi cu acest sindrom.

Medicaţia abuzivă

Multe medicmente au că reacţie adversă comprimarea vaselor de sânge, fapt care duce la răcirea mâinilor.

Boli autoimune

O boală autoimună este o boală care presupune atacarea anumitor ţesuturi de propriul sistem imunitar. Bolile autoimune sunt adesea trădate de apariţia sindromului Raynauld, care presupune răcirea mâinilor în permanentă.
Hipotiroidism

Mâinile reci sunt, de multe ori, un semn al unor disfuncţii la nivelul glandei tiroide. Glanda tiroidă acţionează precum un termostat al organismului uman, iar răcirea mâinilor trădează o problema la nivelul acestei glande.

Circulaţie sanguină deficitară

Dacă alături de mâini reci observi şi simptome precum umflarea mâinilor ori chiar furnicături la nivelul acestor membre, e posibil să suferi de o circulaţie sanguină proastă.
Stres

Stresul este o tulburare care produce multe schimbări în organism, printre care şi răcirea mâinilor.

Atunci când suferi de stres cronic, adrenalină pe care o ai în corp în permanentă îţi îngustează vasele de sânge, făcând mâinile să se răcească.

Anemie

Deficitul de globule roşii specific anemiei cauzează oxigenarea insuficientă. Aşadar, din cauza lipsei unei bune oxigenări a organismului, mâinile tale pot fi reci. Anemia apare din cauza lipsei de fier din organism.

Deficit de vitamina B12

Vitamina B12, pe care o regăsim în carnea roşie, în ouă şi în produsele lactate, este foarte importată pentru formarea celulelor roşii din sânge. Lipsa vitaminei B12 din organism determina apariţia mâinilor reci, conform stirilekanald.ro.
De regulă, vegetarienii suferă de deficit de vitamina B12, la fel şi oamenii care au trecut de vârstă de 50 de ani. Un banal set de analize de sânge poate depista deficitul de vitamina B12.

Tensiune arterială scăzută

Deshidratarea, pierderile de sânge, problemele de natură endocrină ori tratamentul cu anumite medicamente pot determina scăderea tensiunii arteriale. Atunci când suferim de hipotensiune, sângele este pompat către organele vitale, printre care inima şi ficatul, mâinile şi degetele fiind lăsate pe ultimul loc. Aşadar, e foarte probabil că tensiunea arterială scăzută să fie cauza mâinilor în permanentă reci.

Dependenţa de nicotină

Nicotina precum şi celelalte toxine din ţigări determina strângerea şi apariţia contractiilor la nivelul vaselor sanguine. Aşadar, fumatul poate determina răcirea mâinilor tale.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL