Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

AEP anunţă că se poate verifica online dacă votul prin corespondenţă a ajuns la destinaţie

Saturday, 09 November 2019, 00:38 Sursă: REALITATEA.NET

”Această nouă funcţionalitate creată pe site-ul votstrainatate.ro oferă posibilitatea persoanelor care s-au înregistrat pentru votul prin corespodenţă şi ale căror cereri au fost aprobate să verifice statusul primirii plicului de către una dintre secţiile din Romania din cadrul Biroului electoral pentru secţiile de votare din străinătate sau de către o ambasadă/misiune diplomatică”, a anunţat, vineri seară, AEP.

EP a precizat că ”Primirea plicului în termen legal confirmă exercitarea dreptului de vot”, precizează AEP într-un comunicat.

Peste 41.000 de români din străinătate s-au înscris pentru a vota prin corespondenţă. Potrivit site-ului Buiroului Electoral Central, au fost validate putin peste 25.000 de plicuri primite până la expirarea termenului legal, în 7 noiembrie.

Purtătorul de cuvânt al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Anamaria Revnic-Călugăriţa, a declarat vineri că au fost înregistrate 2.000 plicuri cu voturi prin corespondenţă pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, care vor fi desigilate în seara zilei de 24 noiembrie, potrivit Agerpres.

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a declarat vineri, la Târgu-Jiu, cu privire la faptul că au fost înregistrate 2.000 plicuri cu voturi prin corespondenţă pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, că PSD va contesta acest lucru.

Dăncilă, despre cele 2000 de plicuri pentru turul 2: "Vom contesta. Nu este un lucru normal”

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL