Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Adio panseluțe în București. Sava propune ca primăriile să nu mai cumpere decât plante perene

Saturday, 23 January 2016, 19:54 Sursă: REALITATEA TV

După ce Curtea de Conturi a descoperit că primăriile din Bucureşti au cheltuit peste 600 de milioane de euro pentru întreţinerea spaţiilor verzi, primarul interimar al Capitalei vrea să interzică achiziţiile de panseluţe, orhidee şi alte flori exotice.

"În momentul de față nu există o regulă în acest sens, iar cheltuirea banului public pe activități de întreținere a spațiilor verzi trebuie bine reglementată pentru a nu mai exista astfel de situații, cum au fost ele relatate în raportul Curții de Conturi", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Alexandru Ichim.

Din primăvară, parcurile şi spaţiile verzi ale Capitalei ar putea fi înmiresmate numai cu lalele, zambile, anemone, crizanteme sau gladiole. Sunt câteva din florile aclimatizate care, o dată plantate înfloresc chiar şi 10 ani la rând.

Primăria Capitalei vrea să traseze reguli clare şi în ceea ce priveşte arbuştii. Autorităţile locale nu vor mai putea cumpăra plante tropicale de exemplu, ci numai Rododendron, Forsithia, Crategus sau Hibiscus. Aceşti arbuşti rezistă iernilor geroase din ţara noastră şi verilor cu temperaturi caniculare.

Pe 28 ianuarie consilierii generali ai Bucureştiului vor analiza acest proiect şi vor decide dacă impun, sau nu, primarilor Capitalei ce flori sau pomi să cumpere.

 

Petiţie online pentru panseluţele de 600 de milioane de euro. Oamenii cer DNA să cerceteze cazul

 

Printr-o petiție online, românii cer Direcției Naționale Anticorupție să cerceteze modul în care primăriile din București au cheltuit, în ultimii șapte ani, aproape 600 de milioane de euro pentru amenajarea spațiilor verzi.

"Cerem o anchetă a DNA care să cerceteze fiecare fărădelege consemnată în raportul Curții de Conturi și să facă publice, de urgență, măsurile luate în cazul celor ce se fac vinovați de această scandaloasă risipă de bani publici. Cerem ANAF să facă controale la toate firmele primăriilor bucureştene spre a se vedea dacă acestea și-au îndeplinit obligațiile de plată a impozitelor și taxelor. Solicităm recuperarea întregului prejudiciu suferit de buzunarul public prin proasta gestionare a bugetelor primăriilor bucureștene", se arată în petiția online.


Printre exemplele de risipă a banilor publici se numără tei cumpărați cu 2.500 de lei bucata, crizanteme la prețul de 310 lei bucata, balansoar de 12 mii de lei, dar și coșuri de gunoi care au costat, în unele sectoare, și 2.800 de lei bucata.

 
Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL