Adevărul despre această poză care a făcut înconjurul lumii. A născut această femeie la 101 de ani?

Sunday, 23 July 2017, 11:52 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Ştirea că o italiancă în vârstă de 101 ani care a adus pe lume un bebeluş sănătos a făcut înconjurul internetului, dar nimic nu este însă ceea ce pare. Fotografia este reală dar povestea....de fapt, nou-născutul este str-stră nepotul femeii!

Anatolia Vertadella si-a pierdut sotul in anul 1998 şi a crescut 16 copii dar, a vrut să fie mamă din nou chiar şi la această vârstă imposibilă, relatează site-ul World News Daily Report. Bătrâna ar fi apelat la o operaţie de transplant de ovare în Turcia, pentru că în Italia legea o interzice şi a fost inseminată artificial cu lichidul seminal al unui băiat în vârstă de 26 de ani, pe care l-ar fi cunoscut pe internet. Miracolul ar fi fost posibil cu ajutorul medicinei moderne, se arată în relatarea care a făcut înconjurul lumii.

Ştirea este însă ”fake”, arată, într-o amplă analiză, site-ul Snopes. În primul rând, pentru că sursa originală a mai publicat ştiri fabricate, în căutarea senzaţionalului. În al doilea rând, imaginea aparţine unui utilizator al reţelei Reddit, şi a fost folosită fără consimţământul acestuia în fabricarea articolului. ”Aceasta este o imagine a copilului vărului meu în vârstă de două săptămâni, un moment cu adevărat memorabil” a afirmat persoana care a publicat poza, citată de Snopes.

Printre relatările ”senzaţionale” ale WNDR s-au strecurat şi alte ştiri false despre un copil din Filipine născut cu un stigmat, un semn pe corp, sau un câştigător la loto care a murit după ce şi-a placat cu aur organele genitale, ori o tânără virgină de 14 ani rămasă însărcinată după injectarea cu un vaccin antigripal, mai arată Snopes, conform cancan.ro.

(w500)


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL