A supraviețuit războiului și traversării deșertului Sahara, dar a murit electrocutat în Timiș

Monday, 07 October 2019, 12:50 Sursă: REALITATEA.NET

A trecut pe lângă Ierusalim, în Cisiordania, Siria, respectiv Sudan și Sudanul de Sud. Apoi a traversat de două ori deșertul Sahara. În septembrie, a murit electrocutat de un stâlp electric de medie tensiune din Timiș.

Adaugă părerea ta

După ce a zburat mii de kilometrii, a traversat Sahara și a iernat în zone de conflict precum Siria sau Cisiordania, un șerpar, o pasăre migratoare, a murit în România, lângă o pădure din județul Timiș.

Povestea lui a fost refăcută cu ajutorul datelor înregistrate de dispozitivul de monitorizare pe care ornitologii din Ungaria i l-au pus în urmă cu trei ani.

Șerparul este o specie care poate avea o viată de până la 17 ani. Populația europeană a speciei este mică, cuprinsă între 8400-13000 de perechi. Tocmai de aceea ornitologii urmăresc cu atenție exemplarele, pentru a vedea ruta pe care o urmează in timpul migrației de iarnă, spre zone mai calde.

A fost si cazul lui Örs, un șerpar căruia i s-a pus un transmițător satelitar de către ornitologii maghiari. Povestea pe Realitatea de Timis.