Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A început cursa desemnării premierului României. Toate partidele au pretenții la prima funcție din viitorul Guvern

Saturday, 24 October 2020, 18:02 Sursă: realitatea.net, Realitatea PLUS

 

Premierul Ludovic Orban a avut un mesaj tranșant, menit să spulbere pretențiile USR-PLUS pentru guvernare. Acesta a spus că partidul care va câștiga alegerile parlamentare este și cel care va da primul ministru.

„Premierul este desemnat de partidul care câștigă alegerile. Ăsta este răspunsul pe care vi-l dau”, a spus, sâmbătă, Ludovic Orban, la Timișoara.

Răspunsul lui Ludovic Orban a venit după ce deputatul USR Ionuț Moșteanu, apropiat al președintelui partidului, Dan Barna, a anunțat vineri că USR-PLUS vrea să dea premierul. Propunerea alianței celor două formațiuni este Dacian Cioloș, cel care a condus Guvernul după tragedia din clubul Colectiv până la alegerile parlamentare din 2016, în perioada noiembrie 2015-decembrie 2016. Nominalizarea lui Cioloș a fost făcută prin protocolul semnat de USR și PLUS.  

„Vrem să dăm premierul și, după cum spuneam, nimeni nu are un cec în alb. (...) În momentul ăsta, Dacian Cioloș este persoana desemnată”, a declarat, vineri, Ionuț Moșteanu, care este de părere că este mai potrivit decât Ludovic Orban pentru viitorul Guvern. 

Dar concurența este acerbă. Apare și Marcel Ciolacu, care susține pe o rețea de socializare că PSD va câștiga alegerile și va da premierul.

Dar președintele este cel care decide nominalizarea premierului, după consultările cu partidele parlamentare.  Întrebat dacă Ludovic Orban rămâne prima sa opțiune de premier, acesta a răspuns scurt „Da!”, jurnaliștilor, miercuri, 21 octombrie, la conferința de presă de la Cotroceni.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL