Zeci de turişti români blocaţi în Thailanda şi Egipt, după ce patronul OMNIA TURISM s-a sinucis

Wednesday, 18 October 2017, 09:21 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Autoritățile îi sfătuiesc pe toți cei care și-au luat pachete de la această agenție să nu mai plece în concedii.

Preşedintele ANAT a declarat la REALITATEA TV că situaţia românilor se va rezolva. "Turiştii din Egipt au plătit aceşti 200 de dolari şi integral au rămas acolo, această sumă este o sumă modică urmare a discuţiei pe care am avut-o eu cu proprietarul de acolo. A rămas povestea cu Thailanda, dacă se deblochează conturile firmei zbor Phuket - Singapore de unde au întoarcerea asigurată, în ultimă instanţă o să o plătim noi de la ANAT, dar situaţia se va debloca şi acolo. Nu rămâne nimeni acolo. Din păcate, sumele respective care sunt plătite în avans nu cred că mai pot fi recuperate şi este o altă situaţie care a vândut cu înscrieri timpurii pe circuite. Pe circuite nu există reduceri, în dorinţa de a face rost de cash", a explicat Burcea la REALITATEA TV. 

"Nu am avut nicio reclamaţie la ANAF în 20 de ani de activitate OMNIA TURISM.  În momentul de faţă turiştii îşi achită cazarea, au găsit ceva sub 20 de dolari de persoană în insula Phuket. Noi trebuie să le asigurăm drumul din Phuket în Sigapore, trebuie să le asigurăm cazare. Soluţia este să se întoarcă cu zborul care este rezervat şi care a fost plătit", a declarat Alin Burcea, preşedinte ANAT, la REALITATEA TV. 

Cine e vinovat? 

"Miniştrii!", spune hotărât Alin Burcea, care a explicat că ţara noastră nu are legislaţie în acest sens. "E foarte greu să verifici o agenţie. Din anul 2015 s-a dat o directivă de travel care obligă România să asigure banii turiştilor. Eu, ca proprietar de firmă, mă ocup de 7 ani de această problemă, am fost la companii de asigurări să creştem suma. Miniştrii sunt vinovaţi pentru că nu au luat această directivă ca banii românilor să fie asiguraţi", a declarat Burcea la REALITATEA TV.

Acesta a mai spus că agenţiile de turism care au pierdut bani ştiau că nu există early-booking la circuite şi că legiferarea ar trebui să fie o prioritate. "Există o ordonanţă care intră în vigoare la 1 ianuarie 2018", a mai spus Burcea la REALITATEA TV.

Ministrul Turismului: Toată lumea e ok!

Ministrul Turismului spus că se face tot posibilul pentru a debloca situaţia. Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a spus că toţi românii sunt în siguranţă. "În Malaezia tur de 10 zile cu retur fără probleme, Israel, turiştii plaătesc cazare, Indonezia, fără probleme, Israel, plătesc singuri cazare, Egipt 39 de persoane care îşi plătesc cazarea 200 de euro persoană, Thailanda - 47 de persoane, prima oprire Phuket şi trebuiau să se întoarcă din Singapore. S-a luat decizia să rămână pe insulă, se găseşte un transport cu avionul. Toată lumea este ok. Toţi cetăţenii români sunt în siguranţă. Situţia e destul de gravă în ceea ce priveşte agenţia. Din punct de vedere al moralităţii şi legalităţii agenţia funcţiona legal", a declarat ministrul Turismului. 

Patronul OMNIA TURISM s-a sinucis 

Patronul companiei Omniaturism, George Negru, s-a sinucis după ce s-a aruncat de la etajul unui bloc din zona Piaţa Alba Iulia, din Capitală, el recurgând la acest gest după ce firma pe care o administra a avut probleme financiare, potrivit unor surse judiciare. Ministerul Turismului este asaltat de telefoane din partea celor care – plecaţi în vacanţe – au aflat din presa de la Bucureşti că patronul companiei Omnia Turism, George Negru, şi-a pus capăt zilelor. Conform unor surse judiciare, apelul la 112 a fost făcut de paznicul blocului din Sectorul 3 al Capitalei, care a auzit o bubuitură.

Conform Poliţiei Capitalei, luni dimineaţa, în jurul orei 06.45, prin apel 112 a fost sesizat că în zona Piaţa Alba Iulia, Sector 3, pe trotuar se afla un bărbat decedat. „La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Serviciului Omoruri - Compartimentul Morţi Suspecte care au efectuat cercetarea”, conform Poliţiei Capitalei.Trupul bărbatului a fost ridicat şi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei.

Cercetările sunt continuate împreună cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru a se stabili imprejurările în care s-a produs decesul. Surse judiciare au precizat că bărbatul şi-a pus capăt zilelor pentru că avea probleme financiare.

Ministerul Turismului, asaltat cu telefoane 

Ministerul Turismului este asaltat de telefoane din partea celor care – plecaţi în vacanţe – au aflat din presă că patronul companiei Omniaturism, George Negru, şi-a fi pus capăt zilelor. „Sună telefoanele încontinuu, încă nu ştim ce am putea face concret, dar oamenii întreabă în ce situaţie se află după moartea patronului de la Omniaturism”, a spus un funcţionar din Ministerul Turismului. Moartea omului de afaceri George Negru a fost anunţată pe site-ul companiei sale, Omniaturism.

 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL