1 aprilie, Ziua Păcălelilor! Povestea satului Păcăleşti

Wednesday, 01 April 2015, 13:27, Sursă: REALITATEA.NET

1 aprilie, Ziua Păcălelilor! Satul Păcăleşti este considerat locul naşterii lui Păcală. Doar că Păcală era un om de toată isprava, iar povestea lui Ion Creangă este pură ficţiune. Localitatea şi-a redobândit de curând numele istoric considerat de comunişti unul care nu face cinste. Acum, oamenii sunt din nou mândri de satul lor.

Adaugă părerea ta

1 aprilie, Ziua Păcălelilor! Satul Ţigăneşti şi-a reluat denumirea istorică din 2005, în urma unui referendum. Deşi numele Păcăleşti nu pare a fi unul care trezeşte sentimente de mândrie, pentru localnici este o onoare să-l aibă înscris în cartea de identitate.

Primarul comunei Drăgăneşti, de care ţine satul Păcăleşti, a încercat timp de trei ani să obţină revenirea la denumirea iniţială. Strădania sa a dat naştere la momente hilare în Senatul României. Cel mai înverşunat opozant al recunoaşterii satului a fost Ion Iliescu. Fostului şef al statului nu i s-a părut că Păcăleşti este o denumire onorabilă, deşi localitatea apare în acte încă din vremea Imperiului Austro-Ungar.


Adrian Păunescu spunea că această denumire ar trebui dată capitalei pentru că aici se fac multe promisiuni care nu se respectă.

Oamenii speră că istoria satului lor va aduce şi turişti în zonă. Măcar de 1 aprilie.

Alte articole din: SOCIAL