Coronavirus - România: 31381 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

1 Aprilie vine cu scumpiri şi ieftiniri

Wednesday, 01 April 2015, 15:48 Sursă: REALITATEA TV

Veşti bune şi veşti...mai puţin bune. Începând de astăzi gazele se ieftinesc temporar. De la 1 iulie vom intra într-o nouă etapă a liberalizării preţurilor la gaze. Aşadar, pentru clienţii casnici din piaţa reglementată al căror furnizor este GDF SUEZ Energy România, preţurile de furnizare a gazelor naturale vor scădea cu circa 9% iar pentru clienţi casnici, al căror furnizor este E.ON Energie România preţurile de furnizare a gazelor naturale vor creşte cu circa 1,5%, scrie portalul adevărul.ro.

Tot de la 1 aprilie intră în vigoare un nou Catalog Naţional al Medicamentelor. Modificare care ar trebui să aducă la zi preţurile medicamentelor calculate la cursul euro. Ministerul Sănătăţii a anunţat că urmează să actualizeze cursul pentru preţurile medicamentelor la 4,42 de lei. Aşadar preţurile medicamentelor ar trebui să scadă cu aproape 1%. 

Fumătorii vor scoate de astăzi mai mulţi bani din buzunar. Cresc accizele, lucru care, inevitabil, duce la scumpirea ţigărilor cu aproape 25 de bani pentru un pachet.

O altă noutate - dispar cotele de lapte! Această schimbare este echivalentă cu eliberarea intrării în România pentru importurile ieftine. Sindicatele şi patronatele din agricultură avertizează că acest lucru ar putea să însemne o invazie a importurilor ieftine.

O altă schimbare care are loc în această lună - paşapoartele vor putea fi expediate la domiciliu pentru cei care vor cere acest lucru. Mai exact, la cererea solicitanţilor, paşaportul simplu electronic poate fi expediat contra cost la domiciliul titularului, prin servicii de curierat.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL