Români arestați în Olanda - furau din camioane cu marfă, după metoda Fast & Furious

Poliția olandeză a arestat, după doi ani de investigație, un grup de români suspectați că au furat din cel puțin 17 camioane cu marfă aflate în mișcare, relatează site-ul nltimes.nl.

Mai multe persoane au fost reținute în cursul weekendului. Potrivit anchetatorilor, furturile au început în 2015. Vizate erau camioanele care transportau produse electronice scumpe.

Ca mod de operare, hoții se deplasau cu o mașină în spatele camionului aflat în mișcare. Apoi, ei pătrundeau în remorcă și aruncau în mașina lor diversele obiecte pe care le găseau. Alte persoane implicate țineau traficul la distanță cu ajutorul altor autovehicule.

Anchetatorii au urmărit membrii bandei de hoți într-un parc de vacanță luxos din regiunea Veluwe. După derularea perchezițiilor la cabana în care românii locuiau, poliția a găsit telefoane mobile iPhone în valoare de aproximativ o jumătate de milion de euro, precum și o camionetă special echipată pentru acest tip de jaf.

Nu a fost stabilit deocamdată dacă suspecții vor fi judecați în Olanda, întrucât doar cinci dintre cele 17 jafuri au avut loc în Olanda, restul în alte părți ale Europei. România poate cere extrădarea acestora în baza infracțiunilor comise în Europa.

Furtul de mărfuri din camioane în mișcare este o infracțiune din ce în ce mai des întâlnită în Olanda. În primele trei luni ale acestui an, au fost raportate 136 de astfel de furturi, cu 46% mai multe decât în aceeași perioadă din 2016.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?