Revoltă în Republica Moldova: Mii de protestatari anticomunişti au ieşit în stradă - VEZI FOTO

 
Foto: unimedia.info
Foto: unimedia.info
Foto: unimedia.info Foto: unimedia.info Foto: unimedia.info
Scenele de revoluţie la Chişinău au făcut înconjurul lumii. Mii de susţinători ai opoziţiei au ieşit marţi în stradă, după ce au aflat că Partidul Comuniştilor a câştigat alegerile. Protestatarii au acuzat că alegerile au fost furate şi au cerut organizarea unui nou scrutin.


Clădirea Parlamentului din Chişinău a fost incendiată marţi pentru mai multe ore, iar protestatarii au fost adunaţi în clădire. manifestanţii au ocupat doar câteva birouri, căci în celelalte se baricadaseră poliţiştii. Tinerii au scos în stradă mobilierul şi i-au dat foc.

Între timp, poliţia a reuşit să preia controlul asupra Preşedinţiei şi Parlamentului. Protestatarii au anunţat că se vor întoarce a doua zi în faţa celor două clădiri pentru a protesta în continuare.

Susţinătorii opoziţiei au ieşit pe străzile Chişinăului, ca să conteste victoria comuniştilor la alegeri.

Poliţia a intervenit în forţă cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene. Înfuriaţi, protestatarii i-au bombardat pe poliţişti cu pietre. În timpul demonstraţiilor, unii dintre manifestanţi au agitat steaguri româneşti.

Liderii opoziţiei spun că acţiunile de la Chişinău sunt spontane şi că printre protestatari s-au infiltrat şi agitatori.

În timpul violenţelor, o femeie a murit şi mai multe persoane au fost rănite

"În jurul orei 14.00, au fost aduşi cu ambulanţele 27 de oameni, cu diferite leziuni ale ţesuturilor moi, din rândurile manifestanţilor şi ale poliţiştilor, cărora li se acordă ajutor de urgenţă. Pentru marea majoritate se acordă tratament ambulatoriu", a declarat la Realitatea TV directorul Spitalului de Urgenţă, Viorel Ciobanu. 

Citeşte şi: 

Proteste în Republica Moldova: Zeci de mii de tineri au protestat în Piaţa Marii Adunări Naţionale

În Chişinău au avut loc mai multe explozii

Galerie video

Parlamentul din Chişinău este în flăcări
Parlamentul din Chişinău este în flăcări
Zeci de mii de moldoveni au protestat astăzi pe străzile Chişinăului faţă de rezultatul alegerilor legislative
Zeci de mii de moldoveni au protestat astăzi pe străzile Chişinăului faţă de rezultatul alegerilor legislative

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?