O specie de meduze veninoase a apărut în Marea Neagră, din cauza încălzirii globale

 
Foto: cambreenotes.com
Foto: cambreenotes.com
O specie de meduze veninoase, specifice Mediteranei, a apărut în Marea Neagră, din cauza încălzirii globale, a anunţat vineri coordonatorul proiectul european SESAME, Vangelis Papatanasiu, relatează Sofia News Agency.

Prin acest proiect european, oamenii de ştiinţă primesc fonduri pentru a studia schimbările din ecosistemele Mării Mediterane şi Mării Negre din ultimii 50 de ani. În total, 68 de institute din 23 de ţări sunt implicate în SESAME.

Meduzele veninoase s-au răspândit deja de-a lungul coastei turce a Mării Negre. Oamenii de ştiinţă nu ştiu dacă acestea vor ajunge şi pe coasta bulgară. De asemenea, au fost descoperite meduze specifice Mării Negre în Mediterana.

"Deşi cele două mări sunt foarte diferite, există deja similarităţile între ele", a explicat Snejana Momceva, coordonatoarea proiectului pentru Bulgaria.
Potrivit ei, din cauza încălzirii globale, Marea Neagră seamănă din ce în ce mai mult ca Mediterana, care, la rândul său, începe să aibă caracteristici de mare tropicală. De altfel, experţii au descoperit deja o specie de peşte tropical în Mediterana, care devine toxic atunci când ajunge la lungimea de 10 centimetri.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?