Ecaterina Andronescu a aruncat bomba. Nimeni nu se aștepta

 
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a vorbit deschis despre reintroducerea uniformelor școlare: "mă uit la şcolile de mare tradiţie din Europa. Sunt mândre de uniforma pe care o poartă, uneori, de sute de ani"

Ecaterina Andronescu a efectuat o vizită în județul Bistrița-Năsăud, prilej cu care a purtat discuții și cu cei din conducerea Colegiului Național Liviu Rebreanu, dar și cu cadrele didactice care își desfășoară activitatea la această unitate de învățământ, pentru care autoritățile locale aproape că și-au pierdut speranța că vor mai reuși să obțină fonduri pentru reabilitare, a scris realitateadebistrita.net.

Ecaterina Andronescu a afirmat că trebuie căutate soluții pentru a ieși din acest blocaj. Practic, acest proiect privind reabilitarea clădirii Colegiului Național Liviu Rebreanu este blocat din cauza unor probleme juridice, legate de regimul de proprietate al clădirii.

Serviciul Juridic din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nu interpretează administrarea domeniului privat de către public finanţabilă prin Programul Național de Dezvoltare Locală, explica primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu.

După vizita ministrului Ecaterina Andronescu, reprezentanții autorităților locale și-au recăpătat încrederea ca ceva s-ar mai putea schimba.

Citește și: Ecaterina Andronescu, dezvăluire despre Adriana Săftoiu, pentru realitatea.net. UPDATE A venit și replica

”Un simbol al Bistriței, Colegiul Național Liviu Rebreanu are șanse să fie modernizat, ne-a dar astăzi asigurări Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu. Urmează clarificarea unor aspecte juridice care să permită finanțarea lucrărilor de modernizare în formula în care corpul principal al CNLR se află în administrarea Primăriei Bistrița” a declarat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

ECATERINA ANDRONESCU, DESPRE REINTRODUCEREA UNIFORMELOR ȘCOLARE

Apoi, Ecaterina Andronescu a abordat problema uniformelor școlare obligatorii: ”Nu îmi doresc uniforma ca o modalitate de uniformizare a personalităţilor dintr-o şcoală, pentru că ar fi dramatic şi nu am acest sistem de gândire și de raportare. Dar, în acelaşi timp, mă uit la şcolile de mare tradiţie din Europa. Sunt mândre de uniforma pe care o poartă, uneori, de sute de ani.

Dacă şcoala, consiliul profesoral, împreună cu părinţii aleg un semn distinctiv – un sacou de o anumită culoare, nu ştiu, ce găsesc, că imaginaţia trebuie să îi meargă fiecăruia, ne-ar fi mai uşor să îi recunoaştem pe intruşi printre elevii şcolii şi mai uşor le-ar fi şi jandarmilor, poliţiei să îi protejeze atunci când ei se află pe stradă. Asta este modalitatea prin care am redeschis subiectul nu uniformei obligatorii, ci alegerii unei ţinute prin care să recunoaştem copiii care învaţă într-o şcoală.

Ecaterina Andronescu a mai precizat că există o lege în care se prevede că ”o ținută poate fi aleasă prin acordul școlii cu părinții. Deci cadrul legal din acest punct de vedere există”. 

Citeşte şi: Ecaterina Andronescu, anunț important despre viitorul învățământului românesc. Interviu exclusiv realitatea.net

Întrebată dacă părinții ar trebui să susțină financiar o asemenea măsură, ministrul a mai completat: ”Putem să căutăm și alte soluții. Nu cred că este singura”.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Dinca Vasile
02 Mar 21:50
E o problema greu de rezolvat aceasta cu uniformele! Si au dat seama si copiii ca purtand uniforma nu mai pot face orice!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?