Bilanțul cutremurului devastator din Iran şi Irak: 445 de morți, 7.100 de răniţi - FOTO și VIDEO

 

Cel puțin 445 de oameni au murit, după un cutremur devastator, cu magnitudinea de 7,3, care s-a produs, duminică, la graniţa dintre Iran şi Irak, potrivit BBC. Alte peste 7000 de persoane sunt rănite. Majoritatea victimelor sunt din Iran.

 

Seismul a avut epicentrul la 32 de kilometri de oraşul irakian Halabja, la o adâncime de aproximativ 34 de kilometri. Mai multe clădiri s-au prăbuşit, iar alimentarea cu electricitate pe o rază de zeci de kilometri a fost întreruptă. Cutremurul a creat panică pe străzile capitalei irakiene Bagdad.

Cutremurul a fost resimțit puternic în cele două țări, dar și în Israel, Iordania, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită şi Liban.

Cel mai grav afectat a fost districtul Sarpol-e Zahab county din provoncia iraniană Kermanshah, aici fiind înregistrate aproximativ 97 de victime, potrivit Mediafax.

Principalul spital din acest district a suferit pagube majore în urma seismului, astfel că răniţi aduşi aici nu au putut fi trataţi, a anunţat un oficial din cadrul serviciilor de urgenţă iraniene.

Epicentrul seismului a fost la 30 de kilometri de oraşul Halabjah din Irak şi 72 de kilometri de localitatea Pāveh din Iran.

Mai multe oraşe iraniene au rămas fără electricitate, iar 35 de echipe de salvare au fost trimise în zonele grav afectate de cutremur. Ministrul iranian de Interne a precizat că minimum 14 provincii au raportat pagube însemnate şi pierderi de vieţi omeneşti.

Cutremurul a fost resimţit şi în Turcia, Qatar şi Israel.

Provinciile Kermanshah şi Ilam din vestul Iranului au fost grav afectate de cutremur în privinţa victimelor, iar cele mai mari pagube materiale au fost raportate în oraşele Qasr-e-Shirin, Ilam şi Kermanshah.

Ministerul iranian de Interne a precizat că obiectivele strategice, inclusiv infrastructura de petrol şi gaze, nu au fost afectate, dar se înregistrează probleme în privinţa furnizării de apă potabilă în mai multe regiuni.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?