Averea Casei Regale a României: Ce a lăsat REGELE MIHAI urmaşilor săi

 
Averea Casei Regale a României: Ce a lăsat REGELE MIHAI urmaşilor săi
Averea Casei Regale a României: Ce a lăsat REGELE MIHAI urmaşilor săi

Dincolo de partea morală și spirituală, există și o moștenire materială pe care o lasă în urmă fostul suveran al României. Oficial, nu există o evaluare a averii Casei Regale, iar aceasta este extrem de subiectivă și greu de făcut. Pentru că majoritatea castelelor sunt bunuri de patrimoniu. În cel mai recent clasament al celor mai bogați români, Familia Regală ocupă locul 81, cu o avere estimată la aproximativ 60 de milioane de euro. 

Dincolo de aspectele legate de valori, spiritualitate sau moștenire culturală, moartea Regelui Mihai poate aduce o mare problemă propriei sale familii. Și anume … moștenirea. Sigur, există și marea șansă ca averea Coroanei să nu reprezinte o piedică vizavi de viitorul Casei Regale dar este bine să știm despre ce este vorba.

TOP 300 Capital poziționa Casa Regală a României, în urmă cu doi ani, pe locul 81, cu o avere estimată la 60 de milioane de euro. O sumă relativă dacă ne gândim că, de exemplu, castelul Peleș este foarte greu de evaluat. 


Avuția Coroanei este administrată de Consiliul Regal, și constă în: patru castele, aproape 19.000 de hectare de pădure, trei imobile și un teren în București, un imobil și terenuri în Sinaia și câteva cabane în zona Azuga-Predeal. 

Un mizilic dacă ne apucăm să comparăm cu averea pe care o deținea Casa Regală la finele anului 1947: 29 de palate și castele, aproape patru milioane de acțiuni, zeci de clădiri și cabane în toată România, cinci fabrici, 15.000 de hectare de teren arabil, două yahturi, aproape 137.000 de hectare de pădure și 708 medalii jubiliare și monede de aur în greutate totală de circa 15 kg.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Gabriela
17 Dec 15:30
Și restul unde a ajuns? Toate țările care sunt monarhii sau republici, sunt cu "ani lumina"în fața noastră. Totdeauna românii au trăit cu impresia că a
m fost furați de casa regală. Unde sunt bogățiile lasate de rege și Ceaușescu. România nu mai are nimic: agricultura,industrie, flotă,turism;cei din fruntea țării își bat joc de noi românii. Românii nu mai știu să facă nici măcar manifestații. Suntem neam de daci și de români ,ne-au condus Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul,dar am uitat acest lucru. Nu vă este dor de Romania Mare


.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?