Asalt asupra porcilor din Rusănești. Operațiune secretă

 

Patru echipe de veterinari au fost mobilizate duminică să elimine porcii din Rusănești, potrivit Realitatea de Olt. Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor nu a transmis nicio informare legată de această operațiune, reprezentanții insituției refuzând dialogul cu presa.

Prefectura Olt a cerut suplimentarea numărului de veterinari pentru a elimina cât mai repede porcii din Rusănești, comuna din Olt cu cele mai multe focare de pestă porcină africană.

Ridicarea porcilor a continuat și duminică, la Rusănești. Numărul echipelor care se ocupă de asomare, izolarea și transportul animalelor este mai mare decât în zilele precedente, spun autoritățile.

„Am primit sprijin astfel încât să se formeze patru echipe, în loc de două câte au fost la început. Au fost și astăzi în comună, au acționat până la ora 11.00. Ne propunem să finalizăm în câteva zile această operațiune",a explicat prefectul județului, Silviu Neacșu.

Autoritățile au adus la Rusănești o fadromă, astfel încât să poată fi transportate către locul de eliminare mai multe animale în același timp. În comună erau aproximativ 300 de porci, atunci când s-a decis eliminarea lor prevenită.
Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cote
02 Dec 18:57
Prin oarlament inca mai sint multi ..,
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?