Ce se întâmplă cu salariile românilor! Ministrul Muncii a detonat bomba

 
Calculator salarii 2019
Calculator salarii 2019

Deși România nu are încă un buget pentru acest an, Guvernul insistă că există destul spaţiu pentru salarii mai mari. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a  explicat la digi.24 cum va fi posibil acest lucru. România este ţara europeană cu una dintre cele mai mici mase salariale. Adică toate salariile din economie la care se adaugă taxele şi contribuţiile aferente se apropie de 37% din PIB. Media europeană se ridică însă la 50% din Produsul Intern Brut. Ce vrea să facă Guvernul Dăncilă? Să majoreze masa salarială. 

„Salariile sunt mult sub media europeană, la influenţa la PIB, în contextul în care randamentul muncii în România e mai mare ca în Europa. Nivelul salarial e mai mic(...)Ne dorim să ajungem până în 2022, şi anume la 40,1% din PIB masă salarială. Aceste date vin pe prognoza noastră din legea salarizării şi pe ce am estimat că se va produce în economie, creşterea PIB”.

De la începutul acestui an, salariile minime pe economie au crescut din nou. 2.080 de lei este pragul pentru muncitorii necalificaţi şi 2350 de lei pentru cei cu studii superioare.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Nedelcu Florentina
17 Jan 12:12
Daca sunt bani de ce ati plafonat acordarea sporurilor la nivelul lui decembrie 2018 pentru bugetari?Lucrez in sanatate:medicul si asistentul au sporul calculat la salariul din 2022 iar ceilalti la salariul din decembrie 2018.Nu va miroase a discriminare?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?