"Dacă nu ținem seama de Comisia de la Veneția plecăm din Europa!" Verdictul fostului președinte CCR

 

Fostul președinte CCR Augustin Zegrean spune că este obligatoriu ca autoritățile române să țină cont de recomandările făcute de Comisia de la Veneția. "Dacă nu ții seama de ei, atunci plecăm din Europa," a adăugat Augustin Zegrean.

"Recomandarea cu modificarea Constituției îmi pare ușor exagerată pentru că nu Constituția trebuie modificată pentru a crea acest echilibru între ministru CSM și președintele României și procuror. Trebuie ceva schimbat. Dar nu Costituția. Constituția permite orice abordare legislativă. Echilibrul trebuie să existe și trebuie să fie înscris în lege.

Dacă vrem să fim în grupul celor democrați și al statului de drept, obligatoriu trebuie să ținem seama de aceste precizări. Ei fac recomandări în cazul tuturor statelor care apelează la ei. Sunt oameni foarte bine pregătiți profesional, care au democrația în sânge. Dacă nu ții seama de ei, atunci plecăm din Europa," a declarat Augustin Zegrean, fostul președinte CCR pentru Digi24.

Comisia de la Veneția critică modificările aduse Legilor Justiției și le cere autorităților din România să regândească modul în care se face numirea și revocarea procurorilor-șefi de la DNA, DIICOT și Parchetul General. Mai exact, Comisia de la Veneția cere ca rolurile președintelui României și al CSM să fie menținute.

Experții Comisiei de la Veneția recomandă și modificarea Constituției, astfel încât să asigure un echilibru între puterile președintelui, ale CSM și ale ministrului Justiției.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
amar
14 Jul 17:59
Domnul Augustin Zegrean. de cine să mai ţinem cont dacă vechiul regim ne-a sărăcit chiar cu drepturile noastre legale şi ne-a umilit . Dumneavoastră vreţi încontinuare să fie tot aşa .Dece nu ne înţelegem ca oamenii . Dacă Domnul Dragnea înpreună cu echipa sa conduc foarte bine această ţară , Economiea urcă afront Pensiile şi salariile se dau . Bine înţeles că nu totul de-odată . Ei se străduesc să intrăm în toate drepturile noastre legitime cu toate că voi criticaţi PSD-ul pe motive neîntemeiate , adică mincinoase PNL-ul , PDL-ul , USR-ul nu vor să ne înbunătăţim traiul şi aşa rămas în urmă faţă de U.E. De fapt aceste atrocităţi cum sunt cei din şleatca rezist , nişte mincinoşi de crapă chelea de pe ei şi ochi după fondurii . Oamenii răi, înpotrivă a tot ce ar fi bun pentru comunitate . Poporul suferă de zeci de ani de zile pe seama acestor atrocităţi ce se pun de-acurmezişul şi înping ţara înapoi la anii de tristă amintire . Această gaşcă care urmăreşte ziua de ieri în care au furat de la statul român sute de miliarde chiar şi trilioane cu aceşti bani ascunşi în alte conturii . Şi ne-au lăsat pe noi fără salarii măcar decente , la fel şi cu pensiile ,mai ales celor defavorizaţi cu venituri mici , umilind şi sărăcind toată ţara . O ţară bogată este aceia la care oamenii au un venit suplimentat faţă de un trai decent . Ori aceste atrocităţi caută să ne umilească într'o sărăcie lucie în vreme ce alte ţări prosperă mai mult de-a atât .Aceste răutăţi , nu ştiu cum de le mai ţine pământu . Încercă să ne facă viaţa grea .
Răspunde
0 0
Radu
14 Jul 20:10
7 Domnule amar ce partid a condus tara asta cel mai mult in ultimii 28 de ani ?
Si cel mai important cine a condus tara dupa revolutie cand toate erau la locul lor ??
Ganditi-va din nou
Nici unii nici altii nu sunt mai buni dar dupa parerea mea cine a avut puterea mai mult timp shnt vinovati de situatiia in care este tara .
Si eu aprob taierea salarilor de catre Basescu .
In alte tari sute de mii de oameni au fost dati afara pt ca guvernul nu au adoptat masura aceasta .
O spun in cunostinta de cauza .
Ce preferati
In drum fara nici un ban sau salariul redus pt o perioada pana economia isi revine ?????
0 0
amar
14 Jul 17:52
Dacă Domnul Dragnea înpreună cu echipa sa conduc foarte bine această ţară , Economiea urcă afront Pensiile şi salariile se dau . Bine înţeles că nu totul de-odată . Ei se străduesc să intrăm în toate drepturile noastre legitime cu toate că voi criticaţi PSD-ul pe motive neîntemeiate , adică mincinoase PNL-ul , PDL-ul , USR-ul nu vor să ne înbunătăţim traiul şi aşa rămas în urmă faţă de U.E. De fapt aceste atrocităţi cum sunt cei din şleatca rezist , nişte mincinoşi de crapă chelea de pe ei şi ochi după fondurii . Oamenii răi, înpotrivă a tot ce ar fi bun pentru comunitate . Poporul suferă de zeci de ani de zile pe seama acestor atrocităţi ce se pun de-acurmezişul şi înping ţara înapoi la anii de tristă amintire . Această gaşcă care urmăreşte ziua de ieri în care au furat de la statul român sute de miliarde chiar şi trilioane cu aceşti bani ascunşi în alte conturii . Şi ne-au lăsat pe noi fără salarii măcar decente , la fel şi cu pensiile ,mai ales celor defavorizaţi cu venituri mici , umilind şi sărăcind toată ţara . O ţară bogată este aceia la care oamenii au un venit suplimentat faţă de un trai decent . Ori aceste atrocităţi caută să ne umilească într'o sărăcie lucie în vreme ce alte ţări prosperă mai mult de-a atât .Aceste răutăţi , nu ştiu cum de le mai ţine pământu . Încercă să ne facă viaţa grea .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?