YouTube, anunț de ultimă oră: retrage o funcție-cheie! Momentul așteptat de toți utilizatorii

YouTube a anunţat că va renunţa la suportul pentru adnotări, în încercarea de a oferi o experienţă mai bună de utilizare atât în varianta desktop a serviciului, cât şi pe mobil sau alte platforme. Deşi aceste căsuţe de text care ofereau de multe ori link-uri către alte clipuri au fost gândite pentru îmbogăţi capabilităţile player-ului de clipuri video, acestea nu au fost niciodată utilizabile pe mobil, locul din care în prezent vine majoritatea traficului, scrie Go4it.

Schimbarea va intra în vigoare pe 2 mai, moment după care utilizatorii nu vor mai putea adăuga noi adnotări clipurilor video. Cele care au deja adnotări deja active vor putea să le folosească în continuare.

Se pare că utilizarea acestui tip de căsuţe de text a scăzut cu 70% faţă de anii precedenţi, iar YouTube oferă deja o alternativă care funcţionează şi pe alte platforme numită „Cards”. Acestea oferă funcţionalitate similară, însă au un design modern şi funcţionează pe toate platformele.

Statisticile de utilizare YouTube sugerează că majoritatea utilizatorilor nu mai folosesc adnotările, cele mai multe interacţiuni cu acestea fiind realizate fie pentru a le închide individual, fie pentru a le opri complet din setările clipului.

Pe lângă Cards, YouTube oferă şi funcţionalitatea End Screen, care afişează pentru utilizatori o selecţie de scurtături personalizată către alte clipuri de pe acelaşi canal de YouTube.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?