Demisie răsunătoare în Senatul american. Un democrat renunță la funcție în urma unui scandal sexual

 

Mark Manendo, senator democrat al statului Nevada, a demisionat marți după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală. Șeful majorității Senatului american, Aaron Ford, a ordonat o anchetă după reclamațiile aduse împotriva lui Manendo, pe 27 aprilie, potrivit unei declarații a reprezentanților Partidului Democrat.

„Anchetatorii au conchis că senatorul Manendo a încălcat politica legislativă anti-hărțuire; s-a angajat în cazuri multiple și repetate de comportament inadecvat, ofensator și inacceptabil față de angajații și reprezentanții grupurilor de interese și a încercat să intervină în ancheta ulterioară asupra comportamentului său”, se afirmă în comunicat.

Un număr de 58 de persoane au fost cercetate în ancheta care a decis că au existat 14 abateri de-a lungul anului curent, în timpul sesiunii legislative, și o altă abatere, în timpul unei sesiuni anterioare.

Manendo și-a prezentat marți scrisoarea de demisie în care a menționat că intenționează să caute „noi oportunități de a sluji altora”, relatează publicația Las Vegas Review Journal.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?