Un sat din Gorj, pe lista celor mai frumoase localități din România

 

Importanta publicație spaniolă ”El Pais” a realizat un top al celor mai fermecătoare sate din România, iar pe locul 2 este o așezare din Gorj.

Este vorba de comuna Polovragi, despre care jurnaliștii iberici scriu următoarele:

”Peștera și mănăstirea Polovragi sunt principalele atracții ale acestui sat situat în județul Gorj. Numele localității vine de la ”polovragă”, o plantă carpatină folosită de daci ca medicament. Peștera este pe partea stângă a frumoaselor chei ale râului Olteț, care separă munții Parâng de Carpați.

Aici a trăit, în secolul al XVII-lea, călugărul Pahomie, care a făcut mai multe desene pe pereții peșterii. Mănăstirea din apropiere, unde intrarea este liberă, a fost construită la începutul secolului al XVI-lea, are o poartă sculptată în lemn și fresce în stil Brâncovenesc, o sinteză a arhitecturii renascentiste și bizantine”.

Pe primul loc în topul ”El Pais” este satul Bazna, din apropierea Sibiului, faimos pentru arhitectura medievală și pentru numeroasele sale băi termale.

Detalii pe Realitatea de Gorj

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?