Tudorel Toader: România va trimite un punct de vedere oficial Comisiei de la Veneţia

 
Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader se distanţează de cele trei proiecte de legi care au trecut prin Parlament şi care au primit o opinie preliminară nefavorabilă din partea Comisiei de la Veneţia.Toader a declarat că proiectul pe care Ministerul Justiţiei îl prezentase Parlamentului, dar care a fost înlocuit cu alte 3 iniţiative ale parlamentarilor, nu conţinea pensionarea anticipată a magistraţilor.

Referitor la opinia Comisiei de la Veneţia, Tudorel Toader menţionează că este vorba doar de un raport intermediar care ar putea fi completat până în toamnă. 

"Este vorba de un raport intermediar, chiar dânşii până în toamnă, la sesiunea din octombrie, îl vor definitiva, chiar completa. Eu de fiecare dată spun să ne cunoastem competenţele. Ceea ce înseamnă că cele 3 legi ale justiţiei au constituit iniţiativa parlamentară, deci răspunsul cel mai adecvat il primiţi de la iniţiatorii celor 3 proiecte de lege, fie de la membrii comisiei care a adoptat modificările", a declarat Toader la intrarea în minister.

Potrivit lui Tudorel Toader, Ministerul Justiţiei nu a propus ca magistraţii să se pensioneze la 20 de ani, propunere care a fost adoptată de Parlament.

"Vă rog să acceptaţi faptul că inslusiv eu cunosc puterea recomandărilor comisiei de la Veneţia, exprimate într-un aviz, fie el şi intermediar. S-a afirmat faptul ca România va formula un punct de vedere oficial, pe care îl va transmite Comisiei de la Veneţia, inainte de definitivarea formei finale. În măsura în care Ministerul Justiţiei va fi solicitat în definitivarea acelui punct de vedere al României vom contribui şi noi", a mai spus ministrul Justiţiei.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?