"Toate pensiile speciale vor fi înghețate. Unele salarii vor scădea", anunță ministrul Muncii

 
Olguta Vasilescu
Olguta Vasilescu

Toate pensiile speciale vor fi înghețate, iar unele salarii ale funcționarilor din ministere vor scădea, a spus miercuri seară, într-o emisiune TV, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu.Ministrul Muncii a anunțat că pensiile speciale vor fi înghețate, fără a preciza și dacă pensii uriașe de 20.000 de lei sau chiar 45.000 de lei vor fi și tăiate pe viitor.

„"Noi am înghețat aceste pensii (speciale — n. r.) până la o abordare foarte corectă și serioasă a Legii pensiilor în general. După ce ieșim din Legea salarizării unitare, vom intra în sistemul de pensii, care trebuie corectat... Ei (pensionarii cu pensie specială - n.red.) de regulă ies cu 120% din venitul brut din ultimele luni. Asta înseamnă să zicem un salariu de 2.000 de lei la care adăugăm sporuri de 1.000 de lei. Ies cu pensia de peste 3.000 de lei, la nivel minim. Sunt pensii care ajung și la 45.000. Sunt foarte multe care trec de 20.000 în România", a spus ministrul Muncii.

„Vom îngheța toate aceste pensii până la o abordare foarte corectă și serioasă a legii pensiilor în general", a adăugat Lia Olguța Vasilescu.

De pensii speciale beneficiază, printre alții, foști procurori, judecători, personal civil navigant din aviația civilă, militari, auditori publici externi ai Curții de Conturi, personal diplomatic și consular, parlamentari, personalul auxiliar din parchete și instanțe.

Ministrul Muncii a mai declarat și că legea salarizarii unitare va aduce unele scăderi de salarii.

„Erau niște cazuri aberante de exemplu la Ministerul Sănătății, unde un consilier primea un salariu de 9.000 de lei. E prea mult", a spus Lia Olguța Vasilescu.

„Nu-i putem urca pe toți la 9.000 de lei că prăbușim bugetul României. Îl scădem pe cel care nu e în regulă și îl aliniem cu celelalte ministre(...). Noi am avut grijă acum prin legea salarizării unitare ca să nu mai sară nimeni de salariul președintelui României", a completat ministrul la Antena 3.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?