Theodor Paleologu a fost în Teleormanul lui Dragnea! Ce a vizitat prima dată candidatul PMP

 

Candidatul Theodor Paleologu la alegerile prezidențiale a făcut o scurtă vizită în Teleorman, prilej cu care și-a programat un popas la casa copilăriei lui Constantin Noica, prieten apropiat al lui Alexandru Paleologu, tatăl său.

La marginea Alexandriei se află, ascunsă de o pădurice, casa în care și-a petrecut copilăria filosoful Constantin Noica. Autoritățile locale au ignorat întotdeauna acest obiectiv cultural, însă Theodor Paleologu și-a dorit ca vizita sa în Teleorman să cuprindă și un popas la casa gânditorului, având în vedere că locul cu pricina a fost pe vremuri un punct de referință și pentru regretatul Alexandru Paleologu, prieten apropiat al lui Noica.

De altfel, Theodor Paleologu și-a explicat intenția, imediat ce a ajuns în apropierea casei lui Noica:

„Eu am crescut cu Noica în vecinătate, stăteam în Drumul Taberei și a avut un rol foarte important pentru mine. Vreme de câțiva ani, tatăl meu și Constantin Noica s-au văzut în fiecare zi. Tatăl meu a învățat mult de la Noica și au fost legați foarte strâns toată viața. Țin minte că venea la noi acasă și ne vedeam des.

El a vrut să facă și o școală la el acasă, și uite că eu am făcut o școală la mine acasă, deci e o idee destul de noiciană într-un sens. Bun, eu am propriile mele poziții, dar Noica a fost un gânditor formidabil. Și uite am venit aici, chiar dacă săraca casă e foarte delabrată, lăsată de izbeliște, nu e formidabilă în sine, dar e păcat de ea. Nu știu, măcar ceva să fie aici, orice să fi fost ar fi fost grozav”. - Relatează Realitatea de TeleormanAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
La teleorman bugetarii fura tot si fondurile copiilor !!!
23 Sep 04:37
De unde sa stie de noica taranushii lui livake care stiu doar de sifonarea dolareilor si euroilor !!!? Cu dracnea in frunte, toti analfabetii, cocotele si redusii sau angajat unii pe altii la stat ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?