Șocant. Tânăr împușcat în cap de un glonț provenit de la un poligon aflat la 2,5 km

 

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna gorjeană Aninoasa, a fost lovit în cap de un glonț care pare să fi fost tras de jandarmi în Poligonul de lângă Târgu Cărbunești, potrivit realitateadegorj.net.

Gorjeanul, care este stabil și conștient, a fost lovit de obiectul metalic imediat după ce a coborât din mașină, pe drumul comunal Măceșu, la câțiva kilometri distanță de Poligonul Târgu Cărbunești, unde executau trageri cu armamentul din dotare lucrătorii Inspectoratului Județean de Jandarm Gorj.

Poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în acest caz.

”Tânărul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Locul unde se afla persoana vătămată se situează la circa doi kilometri de Poligonul Târgu-Cărbunești și unde, până la orele 11.55, au executat trageri cu armamentul din dotare lucrătorii IJJ Gorj”, au anunțat polițiștii gorjeni.

Ministerul Apărării a anunțat că tragerile planificate în poligonul din orașul Târgu-Cărbunești, județul Gorj, sunt sistate până la finalizarea cercetărilor în cazul tânărului care a fost împuşcat în cap, luni, în timp ce se afla la o distanță de aproximativ 2,5 kilometri. La ședințele de tragere au participat aproximativ 100 de jandarmi, cu pistolul mitralieră şi cu pistolul.

Poligonul "Dealul Rogojeni" din Târgu-Cărbunești, unde s-a produs incidentul, este omologat din 2013.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN), structura care are în administrare poligonul, respectiv Unitatea Militară Nr. 01013 Târgu-Cărbunești, a dispus:

comunicarea către reprezentanții administrației publice locale, în scris, cu cel puțin 3-5 zile înainte de începerea tragerii sau a perioadei de tragere, despre executarea acestor activități;
punerea la dispoziția structurii beneficiare a bazei materiale existente în poligon;
informarea beneficiarului despre măsurile de siguranță în poligon și servituțile de care trebuie să țină seama pe timpul executării tragerii.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?