Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Visatul cu ochii deschişi stimulează activitatea cerebrală, potrivit unui studiu

Wednesday, 13 May 2009, 06:32 Sursă: NewsIn

Studiul, realizat folosind imagini cu rezonanţă magnetică şi publicat în revista Proceedings a Academiei Naţionale de Ştiinţe din SUA, arată că abandonarea într-un vis cu ochii deschişi creşte activitatea cerebrală în mai multe regiuni ale creierului, ceea ce permite rezolvarea unor probleme complexe.

Studiul lasă, de asemenea, să se înţeleagă că a fi "cu capul în nori" favorizează creşterea activităţii cerebrale mai mult decât atunci când o persoană se concentrează pentru a îndeplini o sarcină obişnuită.

Persoanele care visează cu ochii deschişi nu sunt la fel de concentrate în timp ce execută o sarcină, însă folosesc mai multe resurse ale creierului, potrivit principalului autor al studiului, Kalina Christoff, specialist în activitatea creierului de la Universitatea Columbia Britanică din Canada.

Omul îşi petrece în mod obişnuit o treime din timp visând cu ochii deschişi. "Este vorba de o mare parte a timpului nostru, care până acum a fost ignorată complet de ştiinţă", a adăugat cercetătoarea canadiană.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri