Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un inspector asistent de la Finanţe Publice Cluj a fost arestat pentru mită

Saturday, 15 August 2009, 12:56 Sursă: NewsIn

Potrivit comunicatului, Tribunalul Cluj a emis mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele Lilianei Elena Plosca, inspector asistent la Direcţia de Control Fiscal din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Sălaj.

DNA a început cercetarea inspectorului pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit ordonanţei procurorilor de începere a urmăririi penale, în 2007 inspectorul a efectuat un control la o societate comercială, în urma căruia a pretins şi primit de la administratorii acesteia 17.000 de lei pentru a le întocmi un proces verbal de control favorabil.

În acelaşi context, inspectorul a pretins şi primit de la cei doi administratori, care au şi denunţat-o, suma de 4.000 de lei, pe care a spus că o va da unui contabil care să le întocmească mai multe devize de lucrări,  necesare la întocmirea actului de control, se mai arată în comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

De asemenea, potrivit sursei citate, în perioada 27 iulie-14 august 2009,  Elena Liliana Plosca le-a mai cerut administratorilor firmei o sumă de bani neprecizată iniţial, "lăsându-i să creadă că va interveni pe lângă inspectori din cadrul DGFP Sălaj pentru ca aceştia din urmă să ignore amploarea eventualelor nereguli constatate la controlul pe care îl efectuau la societatea administrată de denunţători şi să aplice societăţii o amendă în cuantum mai redus decât prevedea legea. La data de data de 14 august 2009, inspectoarea i-a comunicat unuia dintre denunţători suma pretinsă, şi anume 3.000 euro, susţinând că o va remite unuia dintre inspectori".

Elena Liliana a fost prinsă în flagrant de procurori după ce a primit suma de 2.000 de euro de la unul din denunţători.

Pe 15 august, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acesteia.

La aceeaşi dată, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatei Plosca Elena Liliana pe o perioadă de 29 de zile.

Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri