Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Udrea: Nu există niciun motiv pentru ridicarea imunităţii mele şi pentru urmărirea penală

Tuesday, 06 October 2009, 09:20 Sursă: REALITATEA.NET

"Toate acuzaţiile din Raport sunt acuzaţii politice, ilegale", a arătat ministrul Turismului, menţionând că înţelege bătălia politică care are loc în preajama "celor mai importante alegeri din ultimii 20 de ani".

"Înţeleg bătălia politică de acuma, dar să faci acuzaţii la adresa unor oameni care sunt profesionişi, care lucrează de atâţia ani în minister, şi care au rezultate pe care toată lumea le poate vedea, cred că deja este de-a dreptul abuziv şi dăunează României", a mai spus Udrea referindu-se la chestiunea urmăririi penale a unor membrii ai ministerului.

Elena Udrea a acuzat starea de ilegalitate în care a funcţionat Comisia de anchetă şi faptul că majoritatea PSD - PNL a încălcat Constituţia. 

"PSD şi PNL sunt acum în aceeaşi bancă a opoziţiei, iar înfiinţarea Comisiei este doar o parte a luptei electorale în dispreţul legii", a apreciat Elena Udreareferitor la raportul Comisiei de anchetă care a vizat activitatea ministerului pe care îl conduce.

Ministrul Tursimului, Elena Udrea, a făcut o trecere în revistă a realizărilor pe care le-a avut Ministerul Tursimului în timpul mandatului său.

"După mulţi ani de absenţă păguboasă săptămâna trecută am semnat un protocol cu cel mai mare operator de turism din lume, Tui, care din 2010 se reîntoarce în România. Tuy renunţase din 2006 să mai aducă turişti în România", a spus Udrea menţionând importanţa pe care o are reîntoarcerea pe piaţa turistică românească a acestui gigant turistic german.

Ministrul Turismului a precizat că "lucruri care ar trebui să vă facă mândri că sunteţi români, că aţi votat înfiinţarea acestui minister şi că m-aţi investit pe mine ca ministru". Printre acestea, Udrea a menţionat campaniile derulate pentru promovarea turismului în România, inclusiv cele cercetate de către Comisia de anchetă, faptul că România a devenit membră în Consiliul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului, că România a câştigat trei trofee "Golden Apple" care se decernează în domeniu şi că ministerul a readus în România operatorul de turism german TUI.

"Probabil că ar trebui să mă cercetaţi şi pentru că am readus TUI în România începând cu anul 2010", s-a adresat Udrea deputaţilor din opoziţie.

Elena Udrea  a mai menţionat printre realizările pe care le-a adus Ministerul Tursmului şi faptul că România a fost aleasă, dintre nouă alte candidaturi, în Consiliul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului pentru mandatul 2009-2013.

Imediat după suspendarea şedinţei Camerei Deputaţilor, ministrul Turismului Elena Udrea a declarat că "nu există niciun motiv pentru ridicarea imunităţii şi începerea urmăririi penale". 


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri