Traian Băsescu şi-a anunţat sâmbătă, la Sânnicolau Mare, candidatura la preşedinţie

Saturday, 03 October 2009, 12:08 Sursă: REALITATEA.NET

"Îmi anunţ candidatura în mod neplanificat, aici, la Sânnicolau Mare. Cel mai bun lucru este să faci lucruri la care nu te aştepţi. Nu m-am aşteptat să-mi anunţ candidatura la Sânnicolau Mare", a precizat şeful statului. 

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat sâmbătă la Timişoara unde s-a întâlnit cu primarii din judeţ, cu directorii de instituţii descentralizate şi cu directorii de şcoli, în timpul căreia a făcut lobby noii legi a educaţiei. Băsescu a avut o întâlnire, la Palatul Administrativ cu primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu.

"Aici, la Sânnicolau, va doresc o după-amiază plăcută şi voi reveni la Sânnicolau Mare pentru ca de acum Sânnnicolau Mare pentru mine a devenit un loc important, locul în care preşedintele în funcţie anunţă ca va mai candida pentru un mandat", a spus Băsescu.

Traian Băsescu a declarat, că actualul Guvern poate funcţiona şi cu un număr înjumătăţit de miniştri pentru că nu miniştrii sunt cei care "duc toată munca", ci aparatul din minister. "Guvernul poate funcţiona şi cu un număr înjumătăţit de miniştri pentru că nu miniştrii sunt cei care duc toată munca, ci aparatul din minister. 

Şeful statului a adăugat că aparatul birocratic este problema în sistemele bugetare, şi nu corupţia."Nu corupţia mănâncă cea mai mare parte din banii dintr-un sistem, ci aparatul biroctratic al sistemului. Sunt zone în care trebuie să spunem stop proastei înţelegeri a autonomiei locale. În acest moment multe administraţii locale cheltuiesc iraţional, de multe ori, şi apoi spun să dea Guvernul bani, " a spus Băsescu.

Şeful statului s-a referit şi la sistemul sanitar despre care a spus că în anul 2000 avea alocat un miliard de euro de la bugetul de stat, iar în 2008 acelaşi sistem primea cinci miliarde de euro de la buget, însă calitatea serviciilor medicale nu s-a înbunătăţit de cinci ori.

Portretul lui Traian Băsescu, făcut de analiştii politici

Despre Traian Băsescu analiştii spun că are avantajul politicianului aflat deja în funcţie, cu expunere mare în mass-media. Actualul preşedinte este văzut drept o persoană inteligentă care se adaptează repede situaţiilor neprevăzute. De asemenea, are o putere deosebită asupra Guvernului. Băsescu are şi un dezavantaj: criza şi efectele ei îl pot costa şi pe şeful statului la capitolul imagine. La asta se adaugă dezvăluirile legate de fiicele sale, dar şi limbajul uneori dur.  

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri