Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Susţinerea acordată lui Klaus Johannis, pe prima pagină a ziarelor de miercuri

Wednesday, 21 October 2009, 04:08 Sursă: Realitatea TV

"Johannis, validat premier în parlament", titrează Evenimentul Zilei.
Opoziţia încearcă o dublă lovitură: una de imagine în bătălia impunerii premierilor şi a doua la nivel constituţional, încercând să forţeze propunerea lui Johannis contra desemnării făcute de şeful statului.
Jurnaliştii scriu că această manevră scuteşte deocamdată PNL, PSD şi UDMR de explicaţiile pentru care nu doresc să-şi oficializeze colaborarea prin semnarea unui protocol.

"PDL, în corzi. PSD, PNL, UDMR şi minorităţile consfinţesc noua majoritate", titrează Gardianul. Curtea Constitutională, scriu jurnaliştii, se poate pronunţa în ce măsură o decizie a Parlamentului în care majoritatea parlamentara îl sustine pe Klaus Johannis îl va obliga pe presedintele Traian Băsescu să ţină seama de ea.

"Iohannis luat în braţe de Parlament", titrează jurnaliştii de la Ziua. Premierul desemnat Lucian Croitoru a primit ieri flit de la susţinatorii edilului Sibiului, care i-au cerut să-şi depună mandatul în faţa preşe­dintelui Băsescu, deoarece nu va reuşi să strângă majoritatea necesara în Parlament.

România Liberă titrează "Croitoru ignoră opoziţia alianţei PSD-PNL-UDMR" . Surse din conducerea democrat-liberala au declarat pentru Romania Libera ca premierul desemnat nu-si va depune mandatul cu nici un chip şi că intenţionează ca la finalul termenului constituţional de zece zile pentru formarea Guvernului să testeze majoritatea parlamentara prin vot.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri