Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sulfina Barbu îl aşteaptă pe Nemirschi în Parlament pentru a informa ce a făcut în domeniu

Friday, 21 August 2009, 11:58 Sursă: NewsIn

Potrivit preşedintelui Comisiei de administraţie publică şi echilibru ecologic, în opt luni de la preluarea mandatului, activitatea ministerului Mediului a "lipsit total". Sulfina Barbu a precizat că la începutul sesiunii parlamentare va solicita Ministerului Mediului "să ofere răspunsuri detaliate în faţa Comisiei de administraţie şi echilibru ecologic, în legătură cu principalele programe de mediu".

Deputatul PDL a susţinut, în cadrul comunicatului de presă, că "ministrul Nemirschi tratează obiectivele de mediu din programul de guvernare după cheful şi interesul său, iar România plăteşte din buzunar sancţiuni pentru infringement-urile de la Mediu". "Apatia ministrului Nemirschi ne face să ne gândim că domnia sa şi-a încheiat treaba la Mediu", a mai precizat ea.

Printre proiectele de mediu pe care le consideră restante, Barbu a enumerat Casa Verde şi Marea Debarasare. "După amânări repetate, programul Casa Verde s-a dovedit, după prima sesiune de proiecte, un eşec din cauză că au fost excluse persoanele fizice dintre beneficiari, iar condiţiile nerealiste pentru obţinerea finanţării blochează desfăşurarea proiectului. Ţintele asumate prin programul Marea Debarasare au fost consecvent ratate, iar implicarea populaţiei a scăzut substanţial, din cauză că nu s-au căutat soluţii care să stimuleze cetăţenii şi să sprijine firmele de reciclare", a susţinut deputatul PDL.

"În condiţiile în care România este una dintre ţările cu cele mai multe situri Natura 2000 din UE, ministerul a fost complet dezinteresat de identificarea, înscrierea acestor zone în program şi de managementul programului privind Ariile Protejate. Prin urmare, România va fi sancţionată în septembrie de către Comisia Europeană prin declanşarea procedurii de infringement pentru Arii Protejate. Deşi Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement pentru gropile de deşeuri neecolgice şi România va plăti milioane de euro, lipseşte un dialog cu administraţiile locale pentru soluţii vizând gropile de gunoi, cu toate că se ştie clar că unele administraţii au găsit soluţii care ar trebui promovate şi extinse", se mai precizează în comunicat.

În final, Barbu îi aminteşte ministrului Mediului să trimită în Parlament, în prima sesiune parlamentară, trei proiecte ale unor legi: modificarea Legii Apelor, modificarea Legii privind Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi ratificarea Protocolului privind evaluarea strategică de mediu, Espoo, 1991.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri