Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Start slab la înscrierile pe bandă rulantă de la ''Spiru Haret''

Wednesday, 30 September 2009, 07:10 Sursă: catavencu.ro

Cashflow-ul de la „Spiru Haret“ există! Luni, la prînz, cele trei casierii de la parter făceau cu greu faţă, dar făceau. Viteza cu care se încasau bani era teribilă. Cît am ieşit din clădire şi am vorbit 7-8 minute cu nişte studenţi care tocmai se înscriseseră în anul I, o coadă de 50 de persoane s-a topit ca şi cum n-ar fi fost. Cele trei casierii mergeau strună.

Pe de altă parte, erau mai ales studenţi din anii superiori, înscrişi în vremea cînd „Spiru“ era pe val. Pe dreapta însă, trei comisii de înscriere pentru anul I cam şomau. În comparaţie cu fluviile de studenţi care se aşezaseră să-şi plătească taxele, doamnele profesoare din comisii aveau mult timp să-şi povestească vacanţele.

Aşadar, care e starea de spirit printre studenţi, după ce „Spiru Haret“ a fost la un pas de colaps? Un tip pe la 40 de ani: „Şi ce-mi iese mie dacă îţi răspund?“. Mihail Drăghiceanu a venit să o înscrie pe nevastă-sa la facultate, la specializarea Pedagogie. „17 milioane anul, e OK. Din moment ce a dat 25 de milioane la altă facultate de Pedagogie anul trecut, unde nu a mai putut să se ducă, de ce nu? Am vrut aici pentru că ne presa cu timpul. Poate aici este mai uşor, nu se cere atîta prezenţă.“

Ce părere are despre scandalul în care a fost implicată „Spiru Haret“? „Avînd în vedere că sigur şi-au luat diplomă de la «Spiru» o grămadă de politicieni, scandalul nu m-a interesat, noi am aşteptat să se liniştească. Şi s-a liniştit. Se mai întîmplă ceva? Tot mai au specializările.“

Cristian Moise, deja anul III: „Din punctul meu de vedere, era bine şi dacă le luau toate licenţele şi dacă nu le luau. Dacă le luau, eu mă duceam la stat, la ASE, şi dădeam licenţa acolo. Şi-mi convenea dacă pe diploma mea scria ASE. Teoretic, sîntem o ţară europeană, după părerea mea contează ce ai în cap, nu ar trebui să conteze aşa de mult diploma. Eu am ajuns aici pentru că nu am reuşit unde mi-am dorit. Oricum, sînt mulţumit că am dat de la început la zi, nu la FR sau ID, învăţămînt la distanţă“.

Citeşte mai mult...


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri