Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sindicaliştii din energie vor continua protestele în fiecare miercuri până la finalul lunii noiembrie

Wednesday, 28 October 2009, 12:30 Sursă: Realitatea TV

Ministrul economiei Adriean Videanu a părăsit în jurul orei 12.00 sediul minsterului de resort, moment în care sindicaliştii l-au huiduit.

Sindicaliştii vor continua pichetările la sediile Ministerului Economiei, prefecturilor şi companiilor energetice în fiecare miercuri, până la sfârşitul lunii noiembrie. "În data de 15 noiembrie vom avea un consiliu naţional, împreună cu Blocul Naţional Sindical (BNS), şi vom stabili care vor fi următoarele forme de protest. Ei (guvernanţii, n.r.) nu respectă nimic. La mitingul din Piaţa Victoriei s-a vorbit de greva generală. Sper să nu se ajungă la grevă generală", a mai spus Mureşan.

Sindicaliştii din energie au cerut ca Ministerul Economiei să oprească înfiinţarea celor două Companii Energetice Naţionale în care să fie incluse Nuclearelectrica, Hidroelectrica şi filialele sale, dar şi promovarea documentelor necesare pentru internalizarea serviciilor energetice în cadrul societatilor pe care le deservesc respectiv SC Hidroserv în cadrul Hidroelectrica, SMART în cadrul Transelectrica şi Electrica Serv în cadrul Electrica SA.

Sindicaliştii din energie avertizează că nu vor interveni în caz de avarii, dacă vor intra în grevă

Sindicaliştii din energie au avertizat că, dacă se va ajunge la grevă generală, nu se va interveni în caz de avarie, lucru care ar putea conduce la sistarea livrării de energie electrică la acei consumatori, a declarat preşedintele Federaţiei Univers.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Electricitate - Univers, Adolf Mureşan, a spus că Electrica şi Electrica Serv ar putea trimite în şomaj circa 8.000 de oameni dintre aceştia, în prezent 2.400 aflându-se în şomaj tehnic. "Avem oameni la Constanţa care încasează 75% din salariul de bază. În cadrul Electrica şi în celelalte companii neprivatizate încă din acest gigant sunt 17.000 de angajaţi. Pentru Electrica, salariul mediu de bază este de 1.100 lei, în vreme ce pentru companiile de servicii acesta este de 900 lei", a menţionat Mureşan.Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri