Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scurtmetraje din Irlanda şi Marea Britanie, câştigătoarele Festivalului de Film de la Berlin

Thursday, 12 February 2009, 15:16 Sursă: NewsIn

"Please say something", regizat de David O'Reilly, este un film care oferă spectatorilor mai multe subiecte de meditaţie, făcându-i să râdă şi să se întristeze în acelaşi timp, iar "Jade", semnat Daniel Elliott, prezintă drama unei femei, care începe inocent şi lasă, la final, loc de interpretări.

Premiul DAAD pentru scurtmetraj, acordat pentru prima oară la Berlin în 2006, a revenit peliculei "The Illusion", regizat de cubaneza Susana Bariga, care a câştigat, astfel, trei luni de şcolarizare în cinematografie, în capitala Germaniei.

Propunerea secţiunii de scurtmetraje de la Berlin pentru Premiile Filmului European din 2009 a fost aleasă "Die Leiden des Herrn Karpf. Der Gebruststag" (Suferinţele domnului Karpf. Ziua de naştere), producţie a regizoarei germane Lola Randl, iar cele două menţiuni speciale au fost pentru "VU", semnat de Leila Albayaty, şi "Contre-jour", de Christoph Girardet şi Matthias Müller.

Scurtmetrajele româneşti "Bric-Brac" şi "Renovare", realizate de Gabriel Achim şi, respectiv, Paul Negoescu, au fost prezentate, şi ele, la secţiunea "Berlinale Shorts", însă nu au fost remarcate în niciun fel de către juriu.

Ediţia din acest an a festivalului se va încheia pe 15 februarie.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri