Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scandal diplomatic: Doi oficiali ruşi au fost expulzaţi din Cehia fiind suspectaţi de spionaj

Monday, 17 August 2009, 17:39 Sursă: NewsIn

"Serviciile militare de informaţii au obţinut indicii potrivit cărora cei doi diplomaţi lucrau pentru serviciile secrete ruse", scrie pe site-ul său cotidianul Dnes, citând "surse diplomatice".

Site-ul nu precizează cine este al doilea diplomat, care în prezent este în concediu. Potrivit www.idnes.cz, Praga i-ar fi "recomandat" să nu revină în capitala cehă.

Premierul ceh Jan Fischer a refuzat luni să comenteze informaţia, la fel ca şi Ministerul de Externe şi cel al Apărării.

"Ministerul de Externe nu comentează informaţii de acest gen", a spus purtătorul său de cuvânt, iar cel al apărării a declarat că "Informaţiile militare apără interesele Cehiei, conform legii, şi nu oferă informaţii despre activităţile lor operaţionale".

Potrivit www.idnes.cz, circa 200 de persoane lucrează la ambasada rusă din Praga şi la consulatele ruse din Brno şi Karlovy Vary.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că este vorba despre "o nouă provocare".

Un purtător de cuvânt al ambasadei ruse la Praga, Vladimir Fiodorov, a spus că ambasada nu a primit "nicio notificare oficială". "Considerăm aceste anunţuri ca fiind zvonuri", a subliniat el.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri