Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pogea: Cheltuielile Ministerului Turismului au bază legală

Thursday, 20 August 2009, 10:34 Sursă: REALITATEA.NET

"Aduc aceste clarificări nu pentru Ministerul Turismului, ci pentru toţi ordonatorii principali de credite. Temeiul legal este dat de acte normative specifice în ce priveşte bugetul Ministerului Turismului. Este vorba despre Ordonanţa de Guvern 8/1998, care se referă la constituirea Fondului special de promovare a turismului", a precizat Pogea, într-o conferinţă de presă.

"În anexele Legii bugetului de stat pe acest an se află toate cheltuielile cuprinse în bugetul ministerului Turismului şi au fost aprobate prin HG 314/2009", a adăugat el.

Ministrul Pogea a susţinut că a venit cu aceste precizări ca urmare a "interpretărilor eronate apărute în presă în legătură cu cheltuielile făcute de ministerul Turismului", referindu-se la relatările ce indicau că în prima adresă trimisă de către Finanţe membrilor Comisiei de anchetă din Parlament în cazul Udrea, din 14 august, s-ar fi specificat că banii cheltuiţi pe cele două programe de minister nu ar fi avut bază legală.

Pe de altă parte, Gheorghe Pogea a fost nemulţumit că solicitarea privind informaţiile privind execuţia anuală a Ministerului Turismului a fost adresată "unei doamne din minister" - directorul Doina Ilie - şi nu reprezentantului instituţiei, ministrul Finanţelor.

Gheorghe Pogea l-a ironizat pe deputatul liberal Ludovic Orban că nu cunoaşte denumirea exactă a ministerelor din Guvernul Boc. "Nu există Ministerului Finanţelor, ci Ministerul Finanţelor Publice", i-a transmis Pogea.

"Îmi vine greu să cred că domnul Orban, care a fost membru al Executivului, nu cunoaşte diferenţa între clasificaţia bugetară şi acte normative. Eu n-am să stau ca struţul cu capul în pământ, să nu răspund. Mi se părea corect ca dacă vrei să afli informaţii legate de cheltuieli să te adresezi conducerii instituţiei", a mai spus Pogea. 

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri