Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Peste 60 de vedete, printre care Fergie şi Milla Jovovich, au lansat un videoclip despre schimbările climatice

Tuesday, 13 October 2009, 09:13 Sursă: REALITATEA.NET

Prima petiţie muzicală din lume este o adaptare a cântecului Beds are Burning, ce aparţinea formaţiei Midnight Oil. Fergie de la Black Eyed Peas, Marion Cotillard şi Milla Jovovich au participat şi ele la acest nou single.

Cântecul a fost lansat pentru a creşte interesul oamenilor faţă de încălzirii globale înainte de Conferinţa ONU asupra Schimbărilor Climatice ce va avea loc în decembrie la Copenhaga.

Versurile includ: "Cum putem să dansăm când lumea se schimbă? Cum putem să dormim când paturile noastre ard?".

Fiecare download al cântecului, care este gratis, va fi considerat susţinere pentru campania "Tck, tck, tck", ce cheamă liderii mondial să semneze un acord internaţional dur asupra schimbărilor climatice prin tăierea emisiilor de gaze cu efect de seră.

În spatele acestei campanii se află Kofi Annan, fostul lider ONU şi şeful Global Humanitarian Forum. El a descris mişcarea ca "Ajutor al formaţiilor pentru generaţia internetului".

"Schimbările climatice reprezintă cea mai mare provocare a umanităţii de astăzi. Şi este o provocare care suportă o mare nedreptate. Cele mai dezvoltate economii ale lumii sunt cele care produc majoritatea emisiilor de gaze cu efect de seră. Dar cei mai săraci şi ţările cele mai puţin dezvoltate sunt lovite cel mai dur de schimbările climatice", a spus Annan.

"Acesta este un moment critic al campaniei pentru a mobiliz oamenii din toată lumea să ceară justiţie climatică. Deja, peste 1 milion de oameni au semnat pentru campania nostră Tck, tck, tck.

Mai multe puteţi afla pe site-ul oficial al campaniei timeforclimatejustice.org, de unde puteţi şi downloada pe gratis melodia "Beds are Burning".
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri