Peste 5.000 de persoane au participat la un miting aviatic la Târgu Mureş

Saturday, 09 May 2009, 13:28 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET

Directorul Aeroclubului României, George Rotaru, a declarat că cele mai bune şcoli de pilotaj sunt considerate a fi în România şi că foarte mulţi dintre piloţii angajaţi în ţările Europei sunt români. "Anual în Europa este nevoie de 1.000 de noi piloţi şi ne mândrim să spunem că mulţi dintre ei s-au format la Aeroclubul României. Piloţi de linie, dar şi piloţi pe avioane uşoare, private", a declarat Rotaru.

La eveniment a participat şi Cătălin Prunariu, fiul cosmonatului Dumitru Prunariu. Acesta a spus că şi-ar dori să îşi urmeze tatăl, dar deocamdată nu poate. "Mă pregătesc pentru asta, dar deocamdată nu există o cerere de astronauţi. Cred că generaţia mea nici nu mai prinde o astfel de şansă, poate generaţia viitoare", a spus Prunariu.

Conducerea Aeroclubului României se declară mulţumită de finanţarea primită pentru acest an şi speră ca Ministerul Transporturilor să nu decidă reducerea bugetului. Pe de altă parte, directorul Aeroclubului a spus că tot mai mulţi români îşi cumpără avioane ultrauşoare, nu doar pentru agreement ci şi pentru afaceri.

Este mult mai uşor să ajungi din Târgu Mureş în Bucureşti cu un avion, de aceea se constată că cei care pot preferă să îşi cumpere un avion al cărui cost este în medie cam cât o maşină de lux. Tot ei sunt cei care angajează piloţi, chiar dacă mulţi au brevete, pentru că preferă să ajungă odihniţi la destinaţie", a afirmat George Rotaru.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri