Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Partidul Piraţilor, susţinut de cei care descarcă ilegal informaţii de pe Internet, va participa la europarlamentare

Thursday, 07 May 2009, 11:49 Sursă: Realitatea TV

Pirate Bay este unul cel mai mare site de schimb de fişiere din lume. Luna trecută, patru membri ai grupului care au pus bazele siteului au fost condamnaţi la închisoare în Suedia. Acesta a fost semnalul de alarmă.

"Dacă maşinăria legală va fi lăsată să-şi continue drumul, va zdrobi Internetul, începând cu Pirate Bay şi apoi continuând cu alţii", a declarat liderul Partidului Piraţilor, Christian Engstrom. Aşa a ajuns Partidul Piraţilor din Suedia, format acum trei ani, să se înscrie în cursa pentru europarlamentarele din iunie.

Speră să ajungă în Parlament şi să determine schimbarea legislaţiei în ceea ce priveşte utilizarea Internetului. Liderii partidului cer mai multă libertate pentru folosirea informaţiilor şi mai puţină supraveghere din partea autorităţilor. Ultimele sondaje din Suedia arată că partidul ar intra în Parlamentul European.

Şi estonienii se pregătesc de europarlamentare şi testează sistemul de vot online. La simularea pe Internet, în loc de politicieni, vor vota "hamburgerul solitar", "tiramisu" sau "spaghetti cu roşii". Votul-test va dura două săptămâni şi va fi monitorizat de Comisia electorală din Estonia, care vrea să perfecţioneze sistemul de vot on-line. În plus, autorităţilor speră să stârnească şi interesul tinerilor cu această simulare.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri