Coronavirus - România: 1452 de cazuri confirmate

Partea cea mai gravă a crizei încă ne aşteaptă, avertizează Strauss-Kahn

Monday, 15 June 2009, 07:43 Sursă: NewsIn

"Poziţia G8 este că începem să vedem anumite semne de îmbunătăţire, dar trebuie să rămânem prudenţi", a spus Strauss-Kahn, în cadrul unei vizite în Kazahstan.  Declaraţia şefului Fondului Monetar Internaţional (FMI) vine în contextul în care miniştrii au ales să încheie întrunirea din Lecce, în Italia, într-o notă prudentă, în ciuda înmulţirii semnalelor legate de îmbunătăţirea stării economiei mondiale.

Responsabilii statelor membre G8 au precizat în documentul final că, "în ciuda anticipării unei creşteri a producţiei, şomajul s-ar putea accentua în continuare".

Miniştrii de Finanţe au estimat că trebuie început lucrul pentru redactarea unor "strategii de ieşire din criză", menite a elimina o parte din măsurile excepţionale instituite pentru a susţine activitatea economică.

"Aceste strategii, care vor fi diferite de la stat la stat, sunt esenţiale pentru asigurarea unei reveniri pe termen lung", reiese din declaraţia comună a miniştrilor G8.

Pe termen scurt, miniştrii de Finanţe ai statelor membre G8 au căzut de acord că trebuie să susţină în continuare economia şi relansarea creditării.

Comunicatul G8 nu face referire la dezbaterile privind "testele de stres" ce vor fi aplicate băncilor, pentru a se asigura că acestea vor rezista viitoarelor şocuri economice. Şeful FMI a spus recent că economia mondială ar putea să iasă din criză în 2010, însă chiar şi după acest moment, sistemul financiar va trebui să fie monitorizat îndeaproape.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri