Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban şi Udrea se contrazic din nou asupra unor noi documente transmise de Minister comisiei

Wednesday, 16 September 2009, 16:03 Sursă: NewsIn

"Este vorba de participarea la Târgul de la Berlin, la care Ministerul Tursimului a cheltuit 450.000 euro, pentru care ne-a fost pus la dispoziţie dosarul de achiziţie - în viziunea lor - pentru că nu avem contractul semnat", a precizat deputatul PNL. Porivit acestuia, ordinul ministrului prin care reprezentantul de la Berlin este împuternicit să semneze contractul pentru amenajarea unui stand este datat pe 10 mai, în condiţiile în care Târgul începea pe 11 mai. "Este vorba de amenajarea unui stand, doar amenajarea construcţiei este în valoare de peste 300.000 euro, cam cât o casă într-un cartier de lux", a susţinut preşedintele Comisiei.

Orban a a  mai anunţat că Ministerul Turismului a transmis, "după lupte seculare" şi dosarul privind achiziţia de autoturisme.

Ministerul Turismului: "Membrii Comisiei Vanghelie şi-au făcut un obicei în a prezenta date neadevărate"

Ministerul Turismului a reacţionat la declaraţiile preşedintelui Comisiei de anchetă, Ludovic Orban, care susţinea că Ministerul a transmis noi documente "incomplete", comentând că "membrii Comisiei Vanghelie şi-au făcut un obicei în a prezenta opiniei publice date neadevărate".

Într-un comunicat de presă al Ministerului Turismului se arată că ministerul a pus la dispoziţia Comisiei parlamentare de anchetă pe 15 septembrie dosarele de achiziţii pentru autoturisme şi pentru târgurile de turism de la Berlin şi Milano, ca răspuns la solicitarea formulată de Comisie în data de 27 august, încadrându-se astfel în termenul de 20 de zile prevăzut de lege pentru transmiterea documentelor. "Astfel că afirmaţiile deputatului PNL Ludovic Orban legate de faptul că ne-am fi adus aminte că am făcut achiziţii abia la două luni de la înfiinţarea Comisiei sunt făcute cu rea credinţă, pentru a induce în eroare opinia publică", se precizează în comunicatul de presă al Ministerului.

În ceea ce priveşte costurile unui stand la târgul de la Berlin, Ministerul Turismului susţine că acestea sunt comparabile cu cele din 2008  (284.000 euro faţă de 270.000).

"Pe de altă parte, dacă standul României din acest an la târgul de la Berlin a costat cât o casă într-un cartier de lux, aşa cum afirmă domnul Orban, în 2008 Guvernul din care făcea parte domnia sa a plătit pentru standul României la Zaragoza cât pentru un hotel din centrul Bucureştiului, adică 4,5 milioane de euro.(..) Aşa cum ministerul a precizat deja în documentele transmise comisiei, preţul de 469 euro/mp plătit de Ministerul Turismului pentru acest stand este sub preţul achitat de alte ţări la aceeaşi manifestare. De exemplu, Ungaria a plătit 588 euro/mp, iar Marea Britanie 480 euro/mp", detaliază Ministerul.

"Regretăm faptul că membrii Comisiei Vanghelie şi-au făcut un obicei în a prezenta opiniei publice date neadevărate sau interpretări eronate ale documentelor puse la dispoziţie de Ministerul Turismului", se încheie comunicatul de presă al Ministerului Turismului.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri