Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Newsweek îndeamnă Italia să scape de Berlusconi

Thursday, 15 October 2009, 15:42 Sursă: NewsIn

"Aruncaţi-l pe Berlusconi", scrie Newsweek pe prima pagină a ediţiei europene datate din 19 octombrie, alături de o fotografie a lui Il Cavaliere făcând un gest de adio.

"Italia nu mai poate să îşi permită bufoneriile playboyului său", a adăugat revista, într-un articol de trei pagini care începe printr-o listă a scandalurilor sexuale în care este implicat şeful Guvernului italian. "Ne gândim la Nero sau la Borgia, la excese şi la corupţie", afirmă săptămânalul, subliniind că Silvio Berlusconi contează că, în pofida a tot, că va rămâne la putere şi ar putea să reuşească acest lucru, în condiţiile în care cota sa de popularitate este de 63%.

"Acest lucru nu înseamnă, însă, că trebuie să rămână la putere", potrivit Newsweek. "Dacă rămâne la conducerea Italiei, acest lucru riscă nu numai să lovească ţara de zid, dar şi să facă rău Europei şi chiar, în final, Alianţei Nord-Atlantice", a avertizat revista.

În loc să implementeze reformele economice şi sociale de care are nevoie ţara, Berlusconi "se uită în spate", fiind preocupat de "procurori, presă, conspiratori comunişti şi maşinaţiile rivalilor său, fără a uita femeile furioase care îl urmăresc".

Silvio Berlusconi, a cărui imunitate penală a fost anulată săptămâna trecută de Curtea Constituţională, a pozat adesea în victimă a presei, în special a celei anglo-saxone.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri