Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Liderii PSD şi PD-L se întâlnesc astăzi pentru a discuta despre Mircea Geoană şi numirea comisarului european

Tuesday, 09 June 2009, 03:33 Sursă: Realitatea TV

Este de aşteptat ca unul dintre subiecte să fie retragerea lui Mircea Geoană din CSAT, urmare a anunţului pe care acesta l-a făcut chiar în ziua votului. Liderul PSD a spus că doreşte modificarea protocolului coaliţiei şi a legii CSAT, astfel încât preşedintele Senatului să nu mai fie automat vicepreşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Un alt subiect al întâlnirii ar putea fi cererea PSD de a obţine postul de comisar european. Coaliţia mai are de rezolvat şi problema asumării răspunderii pe codurile juridice, dat fiind faptul că sesiunea parlamentară se încheie peste trei săptămâni.

De altfel, toate partidele sunt ocupate astăzi. Celelalte partide parlamentare şi-au convocat astăzi forurile de conducere, dar pentru a face bilanţul alegerilor europarlamentare din 7 iunie.

Dacă PSD şi PD-L încă îşi mai dispută locul întâi, PNL se confruntă cu un rezultat mai slab decât la europarlamentarele din 2007 şi la alegerile generale din toamna anului trecut. La PD-L şi PSD planează riscul unor sancţiuni pentru filiale care au obţinut scoruri slabe.

De altfel, încă din timpul campaniei electorale, liderii celor două partide au transmis avertismente în acest sens către organizaţiile din teritoriu. Potrivit datelor BEC, democrat-liberalii sunt pe primul loc în 18 judeţe, PSD în 17, în timp ce PNL nu a reuşit să fie lider în niciunul din judeţele ţării.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri